Irak ordusu Tikrit'e doğru ilerledi

Irak ordusu Tikrit'e doğru ilerledi

Irak ordusunun, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ve bazı silahlı grupların kontrolünde olan Tikrit kenti yönünde ilerleme kaydettiği belirtildi.

Irak ordusunun, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ve bazı silahlı grupların kontrolünde olan Tikrit kenti yönünde ilerleme kaydettiği belirtildi.

Irak ordusuna bağlı Samarra Operasyonları Komutanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, ordu Samarra'dan iki kanal üzerinden Salahaddin vilayetinin merkezi Tikrit yönünde ilerleme kaydetti. Ordu ile IŞİD arasındaki çatışmaların Tikrit-Samarra yolunda devam ettiği bildirildi.

FELLYCE'DE 7 IŞİD ÜYESİ ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan emniyet kaynakları, Enbar vilayetine bağlı Felluce kentinde ordu ile IŞİD grupları arasında meydana gelen çatışmalarda 7 IŞİD mensubunun öldüğünü aktardı.

Havadan desteklenen ordu birlikleri, Felluce'nin doğusundaki köylerde IŞİD ile çatışmaya girdi. Çatışmada 7 IŞİD mensubu öldürülürken, örgüte ait 3 araç ateşe verildi.

Ordu birliklerinin, silahlı gruplar tarafından kışlalara saldırı düzenlenmesi ihtimaline karşı kentin doğusunda konuşlandığı kaydedildi.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı ülkede, IŞİD grupları ve bazı aşiret güçleri, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerini kontrolü altına almıştı. Bölgedeki Enbar'ın El-Kaim, Rave, Aneh, Ratbe ve Hadise ilçeleri de IŞİD'in eline geçmişti.