Irak Ordusu Tikrit'den de Çekildi

Irak Ordusu Tikrit'den de Çekildi

Irak ordusuna bağlı birliklerin, IŞİD militanları ve bazı aşiret gruplarının Tikrit'e yakın birkaç kasabayı ele geçirmesinin ardından Tikrit'ten çekildiği bildirildi.

Irak ordusuna bağlı birliklerin, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları ve bazı aşiret gruplarının, ülkenin kuzeyindeki Tikrit kentine yakın birkaç kasabayı ele geçirmesinin ardından Tikrit'ten çekildiği bildirildi.

 Olaylar, ilk olarak Kerkük'ün 60 kilometre uzağındaki Zap nahiyesi çevresindeki Şeria köyünde meydana geldi. Daha sonra Zap nahiyesinde bazı çatışmalar yaşandı ancak kontrol IŞİD militanlarının eline geçti. İlerleyen saatlerde Kerkük'ün güneyindeki Abbasi nahiyesi ile Riyad ve Havice ilçeleri IŞİD'e teslim oldu.

Yerel kaynakların verdiği bilgiye göre, IŞİDmilitanları uzun konvoylar oluşturarak havaya ateş açıp ilçe merkezlerinde zafer turları attı. Ordu güçleri ise ellerindeki modern ve ağır silahları bırakarak bölgeyi terk etti. Bunun üzerine saat 21.00 sularında IŞİD militanları, Türkmenlerin yoğunlukta yaşadıkları Selahaddin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesine doğru yola çıktı. Haberi alan peşmerge güçleri, ilçeye gelerek bölgeyi kontrol altına aldı.