Irak ordusu Selahaddin'e girdi!

Irak ordusu Selahaddin'e girdi!

Irak ordusu Selahaddin'e girdi!

Irak'ta IŞİD'in elindeki şehirleri geri almak için harekete geçen ordu, Salahaddin şehrinin yönetim binasını ele geçirdi. Irak resmi televizyon kanalı, IŞİD’e bağlı silahlı güçlerin şehirden püskürtüldüğünü, ardından yönetim binası ve şehrin kontrolünün tamamen Irak güvenlik güçlerinin eline geçtiğini söyledi.
 
Adı açıklanmayan bir askeri kaynağa dayandırılan haberde, Selahaddin’de kontrolü ele geçiren ordu birliklerinin Tikrit Pazarı çevresinde de konuşlanmaya başladığı kaydedildi. Dün, Selahaddin'de Irak ordusu ve IŞİD arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştı. Çatışmalardan 1 kişi hayatını kaybetti 23 kişi de yaralandı.
 

İsrail'den IŞİD klibi!
 
Ötey yandan Irak ordusunun, Tikrit’in güneybatısında yer alan Şişin bölgesinin kontrolünü de ele geçirdiği belirtiliyor.
 
ABD ORDUSUNUN SALDIRILARI SÜRÜYOR
ABD ordusu, Amerikan savaş uçaklarının Musul Barajı yakınlarındaki IŞİD örgütü hedeflerine, son 24 saatte iki hava saldırısı daha düzenledi. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) yapılan açıklamada, hava saldırılarının birinde IŞİD'e ait kontrol noktasının imha edildiği, diğer hava saldırısının ise başarısız olduğu belirtildi. Operasyonda görev alan uçakların daha sonra bölgeden güvenli şekilde ayrıldığı kaydedildi.
 
600 YEZİDİ TÜRKİYE'YE GEÇTİ
IŞİD saldırıları sonucu topraklarını terk eden Yezidilerden 600'ü, 17 gün süren çile dolu yolculuğun ardından Uludere’nin Ortasu köyü yakınlarından Türkiye'ye giriş yaptı.
Evlerini terk edip önce Sincar Dağı'na, ardından Suriye üzerinden Irak'ın Zaho kentine ulaşan Yezidilerin bazıları, pasaportları olmadığı için Habur Sınır Kapası'ndan giriş yapamadıkları Türkiye'ye dağlık kesimden kaçak olarak ulaşmayı tercih etti.