Irak Müftüsü Rifai'den nefsi müdafaa çağrısı

Irak Müftüsü Rifai'den nefsi müdafaa çağrısı

Irak Müftüsü Rafi er-Rifai, başta el-Anbar halkı olmak üzere Irak halkına, orduya karşı kendi nefislerini müdafaa etmeye çağırdı.

Rifai, yaptığı yazılı açıklamada, yıllar boyunca kahramanlık, cesaret ve ilkelere bağlılık örneği olan ordunun bugün tüm bu vasıflardan uzaklaşarak, ülkesini, toprağını ve halkını koruması gerekirken, zalim yönetimle beraber olup halka zulmetmeye başladığını savundu.

Rifai, "Bugünlerde milis ordusunun fertlerinin, zalim, mezhepçi ve kinci yöneticinin emriyle Anbar halkını vurmak için tüm techizat ve mühimmatıyla bir araya geliyor" ifadesini kullandı.

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki'ye seslenen Rifai, "Başta er-Ramadi ve el-Felluce olmak üzere Anbar ilinin kentlerinde El Kaide örgütüne bağlı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ve benzerlerinin bulunduğu gerekçesi apaçık bir yalandır. Bu örgütün İran'ın ürünü olduğu ve Suriye'ye zalime karşı savaşmaya değil zalime karşı savaşanların içine fitne sokmak için gönderildiği herkes tarafından bilinmektedir. Siz hiç IŞİD'in Beşşar Esed'in ordusuna karşı savaştığını ya da IŞİD ile İran'a bağlı milisler arasında bir savaş yaşandığını duydunuz mu" değerlendirmesinde bulundu.

Rifai, çağrısına şu cümlelerle devam etti:

"IŞİD, Irak ve Suriye halkından çok sayıda masumu katletti. Bunların hepsi, IŞİD'in ve milislerin kin ve nefret dolu aynı kaynaktan geldiklerini göstermektedir. Ey Irak aşiretlerinin özgür evlatları, bugün, Nuri el-Maliki ve adamlarının, efendilerini memnun etmek ve koltuğa sahip çıkmak için Irak halkını içine düşürdüğü aşağılanmaktan ve zilletten kurtulma gününüzdür."

Müftü Rifai, aşiretlerden çocuklarını Irak ordusundan çekmelerini de istedi.