Irak Hizbullahı İŞİD'i Tehdit Etti

Irak Hizbullahı İŞİD'i Tehdit Etti

Mosua el-Irak adlı haber sitesinin haberine göre Irak Hizullahı...

 Mosua el-Irak adlı haber sitesinin haberine göre Irak Hizullahı, birliklerini gelişmiş uçaksavar füzeleri ile donattığını belirterek, bundan sonra IŞİD’e havadan yardım ulaştıran uçak veya helikopterleri vuracağını açıkladı.

Irak Hizbullah Tugayları, yaptığı açıklamada, yeni ve gelişmiş silahlar elde ettiklerini belirterek bu sayede her şart altında öngördükleri hedefi vurabileceklerini ve IŞİD’e yardım ulaştırılmasını engelleyeceklerini ifade etti.

Iraklı yetkililer, daha önce kime ait oldukları belirlenemeyen bazı uçak ve helikopterlerin IŞİD’in kontrolü altındaki yerlere havadan gıda, ilaç ve mühimmat kargoları attığını açıklamıştı.

Iraklı kaynaklar, 6 Şubat’ta bir helikopterin Felluce’de IŞİD’in kontrolü altındaki bir stadyuma, 9 Şubat’ta da Zerbatiye kentine bağlı Dahile bölgesine indiğini açıklamıştı.

Irak Meclisi Savunma ve Güvenllik Komisyonu Başkanı Hakim Zamili de 11 Şubat’ta uluslar arası koalisyon uçaklarının IŞİD’in kontrolü altında bulunan çok sayıda bölgeye silah ve gıda yardımı attığına dair ellerine güçlü kanıtların bulunduğunu açıklamıştı

YDH