İntifada Orduya Olan  Güveni Azalttı

İntifada Orduya Olan Güveni Azalttı

Ekim ayının başında intifada başladığından bu yana İsrailliler Filistinli gençlerin düzenlediği ve bir türlü engelleyemedikleri bıçaklama eylemleri dolayısıyla büyük bir korku içindeler…

Ekim ayının başında intifada başladığından bu yana İsrailliler Filistinli gençlerin düzenlediği ve bir türlü engelleyemedikleri bıçaklama eylemleri dolayısıyla büyük bir korku içindeler…
 Bıçaklama eylemleri sonucunda yaklaşık 10 Siyonist öldürülürken, bir kısmı ağır olan yaklaşık 70 kişi de yaralandı. İşgalci İsrail ordusu intifadanın başlangıcından beri bu saldırıların önünü alamıyor.
 Özellikle Filistinli bir gencin bıçaklı saldırıyı gerçekleştirmesinin ardından sessizce kaçmayı başarıyor olması İsrail’de orduya olan güveni zedeledi.
 Filistinli askeri uzman ve emekli General Vasıf Arikat da konu hakkında yaptığı yorumunda, İntifadanın ve Filistinli gençlerin mücadelesinin İsrail askerinin halk nezdindeki konumunu zedelediğini söyledi.
 Dün(Perşembe) akşam “Paltoday”a özel açıklamalarda bulunan Arikat, “Ne zaman nerede başlarına ne geleceğinden emin olmamaları sebebiyle içinde bulundukları o derin korku İsrailli askerlerin maneviyatlarının zayıflamasına yol açtı. Olumsuz durumların başında bu geliyor” dedi.
 “Bugün halkın kendilerinden koruma ve güvenlik önlemlerinin artırılmasını talep ettiği İsrailli askerlerin bizzat kendileri zaten bir koruma arayışı içerisindeler” diyen Arikat, İntifadanın işgal ordusunun ne kadar da yetersiz olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.
 “İntifada İsrailli askerlerin sahtekarlığını tüm dünyaya gösterdi” diyen emekli general, hiçbir ahlaki kuralı gözetmeksizin, yargılamadan sokak ortasında infaz etmekten çekinmediklerini ifade etti.
 Vasıf Arikat, İntifada sayesinde uluslararası kanunlara bağlı olduklarını vurgulayan işgal ordusunun tüm yalanlarının, hilelerinin ve korkaklığının ortaya çıktığını söyledi.
 İntifadanın özellikle genç neslin işgalcilerin işlediği suçlar karşısında ortaya koyduğu bir tepki olduğunu vurgulayan Arikat, “Filistin mücadelecidir. Filistin’de şehitler zılgıtlarla karşılanır. Şehadet asla bir pişmanlık sebebi değildir” dedi. 
İslami Analiz