Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

İnternet, devleti şeffaflaştırıyor mu?

Evet, dün kaldğmz yerden devam edelim.
Bu Wikileaks olay bana öyle sradan bir olaymş gibi gelmiyor. Bu, Türkiye"de derin devleti ifşa edenler gibi bir şey yapyor. Sanki birileri Obama hükümetini köşeye skştrmak, teslim almak, ona birtakm işleri dayatmak gibi bir hesap peşinde..
Ben iddialarn gerçek dş olduğunu söylemiyorum. Ama gerçeklerin bu deşifre edilenlerden ibaret olmadğn, birilerinin bu konudaki hesaplarnn, bu işin zamanlamasnn farkl bir senaryo ile ilişkilendirilebileceğini düşünüyorum.
Bu adamlarn MOSSAD"la ilişkili olduğunu iddia edenler de var. Bu bilgi ve belgelere nasl ulaşldğn bilmiyoruz. Arkasnda güçlü bir örgüt ve lobi olsa gerek. CIA, MOSSAD, MI5 ya da Ruslar bunu bilmiyor olamaz. O zaman içeride derin bir hesaplaşmadan söz etmek mümkün demektir..
Şunu görelim artk; internet diye bir şey var. TTNET"le artk "Her şey Mümkün!". "Mümkün" de işler karşacağa benziyor. Bu gidişle kent insan daha aceleci, daha kuşkucu olacak sanki. Hayat daha hzl akacak..
İnsanlarn devletle hesaplaşmalar gündemde.. Devletler devletlerle hesaplaşacak, insanlar insanlarla hesaplaşacak.. Değer yarglarnda, ön yarglarda depremler yaşayacağz gibi sanki.. Dünya her anlamda steril olmaktan çkyor. Kafa konforumuz da, sağlğmz da tehdit altnda..
Wikileaks"in MOSSAD"la bağlantl olduğunu söyleyen de yok değil. O zaman bu yaynlar, MOSSAD ile Amerika arasnda gizli bir hesaplaşmann ürünü olabilir mi? Bu işi kaşrsanz, ucu 11 Eylül"e kadar gider. Kimine göre bu deşifrelerle İsrail, ABD yönetimi ve Silahl Kuvvetler içindeki lml kanad yola getirerek, İran"a karş askeri operasyona ikna etmek için şantaj yapyor.. Yani "szdrma" MOSSAD"dan..
İster misiniz, bizim ANDIÇ SORUŞTURMASI"nn bir ucu MOSSAD"a, oradan da Wikileaks"a kadar uzansn.. Bunu ister MOSSAD yapsn, ister ABD yönetimi içindeki bir kanat, ya da bu sivil bir insiyatifin meydan okumas olsun, sonuçta artk devletler "Gizli"lik konusunda bir daha eskisi kadar rahat olmayacaklar.. Siyasi önderler, toplumsal aktörler için de bu böyle. Kiminin kadn merak, kiminin kumar merak bir şekilde paylaşm sitelerine düşecek.. Zaten paylaşm sitelerinin istihbarat kaynaklar için önemi ortada. Şimdi burada bir de örtülü savaşlar başlayacak. Genel Kurmay"daki andç siteleri bizimkilerin bu konuya çok da hevesli olduklarn gösteriyor.. Ama tabi, örnek olayda görüldüğü gibi bu işi yüzlerine-gözlerine bulaştrmalar da sözkonusu..
Timeturk"de yaynlanan bir yorumda, bu yaplanma ile ilgili olarak, ""Wiki-Leaks" şimdi sahte Bin Ladin hikâyeleri satmakla meşgul. Çoktan pili bitmiş olan Osama"y, Afganistan"n köylerinde dolaştrarak, CIA"i küçük düşürmeye çalşyor. Dünya Kupas bitti, birçok insan tatilde ve önemli hikâyeler yok. Oliver Stone"un işaret ettiği gibi, İsraillilerin kontrolünde olan medya sadece böyle ölü sezonlarda, üç kuruş parayla yemleyerek, bir ayağ sakat dedikodular sanki yüzyln hikâyesiymiş gibi yedirebilir" deniliyor..
Görmek lazm, bakalm bu "tek kişilik ordu", ABD"den sonra hangi ülkenin evrak- perişanlarn servis edecek. Belki de bu yap yarn başka ülkeler ve örgütlerle de işbirliği yaparak sansasyonel ifşaatlarda bulunabilir. Böyle olsun ya da olmasn, bu yaplarn modellenerek, saylarnn artacağ muhakkak. Zaten bizde internete düşen ses ve görüntüler de bunun benzer bir uzants değil mi?.. Varsayn ki birileri Balyoz dosyasn ya da Özden Örnek dosyasn internete koydu..
Wikileaks, Mediada yeni bir dönemin ilk işaretlerini veriyor bize.. Herkes dinlenebilir ve her bilgi, paylaşm sitelerinde aleni hale gelebilir.. Herkes admn ona göre atsn.
Muhlisler için sorun yok. Zaten Kiramen Katibin her şeyi kayt altna almyor mu? Kiramen Katibini önemsemeyenlere Wikileaks ders olsun.. Mahkemeden siteye girişin engellenmesi ile paçay kurtaramazsnz.. İnternete düşen bilgi kolay kolay kaybolmaz ve o bilgiye ulaşma da mutlak surette engellenemez.
Selam ve dua ile.

 
yeni akit

Bu yazı toplam 1396 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar