İnternet bir CIA projesi

İnternet bir CIA projesi

ABD ve Rusya arasında uzaydaki işbirliği projelerini bile etkileyen Ukrayna krizi sanal dünyaya da sıçradı. İnternetin bir CIA projesi olduğunu ve hâla bu servis tarafından kontrol edildiğini söyleyen Putin, 'İnternetin şimdiki ilerleyişi de CIA'nın isted

Ukrayna nedeniyle aralarında soğuk rüzgarlar esen Rusya ve ABD arasındaki söz düellosu giderek sertleşiyor. ABD'nin ekonomik ve siyasi yaptırımlarını umursamayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, iki ülkenin uzaydaki işbirliği projelerini bile etkileyen Ukrayna krizini yeni açıklamalarıyla bu kez sanal dünyaya taşıdı. İlginç bir iddiada bulunan Putin, internetin ABD'nin istihbarat teşkilatı CIA'in projesi olarak geliştirildiğini söyledi. İnternetin Amerikan gizli servisi tarafından kontrol edildiğini ve ülkesinin menfaatleri için bununla online mücadele yapmak zorunda kaldıklarını da kaydeden Rus lider, internetin şimdiki ilerleyişinin de CIA'nın istediği yönde olduğunu vurguladı.

DENİZ AŞIRI İSTİHBARAT

St. Petersburg kentinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Putin, internetin ABD'nin deniz aşırı istihbaratının bir ürünü olduğunu kaydederek, 'CIA bu projesini geliştirmeye devam ediyor' dedi.

Rusya Devlet Başkanı'nın bu çarpıcı açıklamaları, Berzilya'da 80 kadar ülkenin katıldığı internet zirvesi sırasında ve Ukrayna'da kent savaşlarının başladığı bir dönemde yapması, ABD ve AB'ye karşı başlattığı mücadeleyi her alana taşıma kararlılığında olduğunun göstergesi şeklinde yorumlanıyor.

YENİ İNTERNET YASASI

Vladimir Putin'in söz konusu açıklaması Rusya parlamentosunda bu hafta kabul edilen internet yasasına da denk geldi. Söz konusu yasa, yabancı sosyal medya platformlarına, 'serverlerini' Rusya'ya yerleştirme zorunluluğu getiriyor. Yasa ayrıca kullanıcıların son 6 aylık bilgilerinin de kopyalanmasını öngörüyor. Putin, uzun süredir ülkesinin alternatif bir internet oluşturması gerektiğini belirtiyordu.