Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

İnsanların aklı ile dalga geçmeyi bırakın

Tamam, biliyoruz, “cehaletin bu kadarı ancak eğitimle mümkündür” ve bunu başardınız, ama bu kadar da değil. Maskeyi sadece ağzımıza burnumuza değil, gözümüze, kulağımıza da taktınız.

DSÖ önce şunu açıklasın: Tamam sizin verileriniz üzerinden yazacağım. Tarih 25 Ekim. Vaka sayısı 42 milyon. İyileşen 29 milyon. Ölüm 1.15 milyon. 

Dünyanın en zengin, en güçlü, en modern ülkesi ABD nüfus 350 milyon. Vaka sayısı 8.7 milyon, ölüm 230.000, iyileşen hasta sayısı 5.6 milyon.

Dünyanın en fazla nüfusa sahip ülkesi Çin. Nüfus 1,5 milyar. Açıklanan toplam vaka sayısı 91.621. Çin’de 24 Ekim itibarıyla toplam koronavirüs vaka sayısı 85 bin 775. Son 24 saatte 28 yeni vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle 4.634 kişi hayatını kaybetti. 80 bin 876 kişi ise iyileşti. Ülkede Coronavirüs tedavisi görmekte olanların sayısı 265. Bu kişilerin yaklaşık yüzde 3’ünün durumu ciddi. Çin ana karasında son 24 saatte Covid-19 kaynaklı can kaybı olmadı. Dikkat Covid ilk Çin’de başladı. Tüm dünyaya yayıldı ama Çin’de Wuhan’la birlikte 5 eyaletin dışına da çıkmadı. DSÖ ve hiçbir akademisyen ya da hükümet yetkilisi de nedense bu saçmalığa karşı bir şey demiyor.

Afrika’dan bir örnek. Nijerya’nın nüfusu 200 milyon. Afrika en yoksul ve ekonomik açıdan en geri, eğitim açısından da öyle kabul ediliyor. Tedbirler konusunda da hiçbiri standart değil. Vaka sayısı 61.930, ölüm 1.129

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, Covid konusunda Amerika kıtası en kötü durumda. Vaka sayısı 19.477.882.

2. sırada Avrupa var, 9.255.953 vaka. Güney Doğu Asya’da vaka sayısı 8.870.366

Doğu Akdeniz’de 2.908.574. Afrika 1.291.315 vaka. Batı Pasifik’te vaka sayısı 707.355. Bunlar DSÖ verileri ha! Birileri insanlıkla resmen dalga geçiyor.

Ya hu memlekette grip bitti. Zatürre bitti. Hepsi Corona oldu! Ölenler de öyle.

24.248 kişi açlık sebebi ile öldü. Bu kadar kuş ölse, köpek ölse haber olur. Bir eksiğimiz hayvan hakları yasası idi, daha sonra “gelin-kaynana hakları yasası” da çıkardınız, “Damat-kayınpeder yasası”na gerek var mı bilmiyorum ama “Hala, teyze, amca, dayı, dede ve nine ile torun ilişkileri yasası” da mutlaka çıkarılmalı daha sonra. Sevgili okurlarım, sağlıcakla kalın, mutlu olun, sevinin, yaşamdan keyif alın, hayat eve sığar, maskenizi takın, fiziki mesafeye dikkat, kolonya kullanın, elinizi yıkayın, dişinizi fırçalayın. Cola için, Sana yiyin, “Zeytinyağlı yiyemem aman, basma da fistan giyemem aman”. “Bir başkadır benim memleketim”. Dünya Sağlık Örgütü’ne güven, gerisini merak etme sen.

Bu yıl 5 yaş altı çocuk ölümü 6.221.503 olmuş. Olur böyle vakalar. Bu yıl alkolün sebeb olduğu ölüm rakamı 2.047.166. Bu yıl sigaranın sebeb olduğu ölüm rakamı 4.091.752. Bu yıl koleradan ölüm 802.863. Bu yıl kürtajla alınan ve düşük yapan bebek sayısı 34.837.537. Koronadan bu yıl için açıklanan ölüm sayısı 1.150.000

Ya hu, bu millet ya bir gün uyanır, bize hesap sorarsa ne deriz diye hiç mi düşünmüyorsunuz.

Yoksa siz bu yalanlara gerçekten inanıyor musunuz? Niye bir akıl, vicdan sahibi de çıkıp niye bu böyle değil, “kral çıplak” demiyor! Hani, birileri “Keler deliğinden girin” dese, birileri de o delikten girmek için kuyruğa girecek! Çin’de normal bir gripten bir ayda ölen insan sayısı bile, yılbaşından buna açıklanan toplam ölüm sayısından daha fazladır. Bunlar dünyaya tanı kiti satıyor, bunlar aşı üretiyor. Gerçekten bunlara inanıyor musunuz?

Gerçekten ABD’de bu kadar ölüm var mı? Bilmiyorum. Ama mesela; Trump, “Covid-19, Çin malı bir virüs” diyor ya, sakın ABD ölüm rakamlarını yüksek gösteriyor olmasın. Çünkü yarın ikiz kulelerin faturasını Suudilere çıkarttığı gibi, Covid faturasını da Çinlilere çıkarabilir.

Haberlere bakar mısınız? Trump: “Maske takmanın gerekli olduğuna inanmıyorum. Ulusal çapta maske takma zorunluluğunu onaylamayacağım”. Trump: “Korona virüsün arkasında Çin’deki bir laboratuvar olabilir.”

İngiltere’den bir haber: MI6’dan son dakika Corona virüs açıklaması: “Wuhan’da ortaya çıkan Coronavirüs insan yapımı! Çin tüm dünyaya tazminat ödeyebilir.” ABD’ye kaçmak zorunda kalan Çinli virolog Dr. Li-Meng Yan, Pekin hükümetinin koronavirüsü örtbas ettiğini ve virüsün insan yapımı olduğunu ileri sürdü. Minareyi çalmaya hazırlananlar kılıfını hazırlamış bile.

Derin Amerika; salgını provoke ederek, kriminal risk taşıyan grupları tasfiye ediyor olmasın. Kim onlar derseniz, siyahiler, homeless’ler (Evsizler), göçmenler, sağlık sigortası olmayan ve uyuşturucu bağımlıları ve sağlık sigortası için maliyet riski yüksek hastalardan bu şekilde kurtuluyor olmasınlar..

Beyaz adam, bir taşla birkaç kuş vurmak, bir tavşandan birkaç post çıkartmak istiyor olabilir.

Ben bunların tedbirlerine de güvenmiyorum, ilaçlarına da, aşılarına da güvenmiyorum. Bunlara güvenenlere, onların davulunu çalanlara da güvenmiyorum. Güvenen güvensin. Selam ve dua ile. 

Bu yazı toplam 749 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar