'İnşallah sonsuza kadar ertelenir'

'İnşallah sonsuza kadar ertelenir'

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, TBMM Genel Kurulu gündeminde bulunan 'İç Güvenlik Paketi' görüşmelerinin ertelenmesine yönelik olarak, 'İnşallah sonsuza kadar ertelenir' dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile beraberindeki heyet, genel seçimlere yönelik, Emek Partisi (EMEP) İstanbul İl Başkanlığında EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan'ı ziyaret etti.

Görüşmenin ardından, Demirtaş ve Gürkan gazetecilere açıklama yaptı.

Gürkan ve parti yöneticilerine teşekkür ederek sözlerine başlayan Demirtaş, hem siyasal gelişmelere hem de genel seçimlere dair görüş alışverişi yaptıklarını söyledi.

Demirtaş, EMEP'in çok uzun zamandan beri birlikte mücadele verdikleri dost bir parti olduğunu belirterek, "Seçim arefesinde bir kez daha karşılıklı düşüncelerimizi paylaştık. Umut ediyorum ki yakın zamanda seçim işbirliğimize dair daha somut bir planlamayı kamuoyumuzla paylaşırız. Ama ilkesel düzeyde zaten EMEP ile birlikte hareket ediyorduk. Bundan sonra da inşallah birlikte hareket edeceğiz. Hem mücadele hem seçimde ve sonrasında bu ortak çabamız Türkiye'ye demokrasi, barış, özgürlük noktasında sunacağımız ne varsa birlikte yapmayı düşünüyoruz. Bugünkü görüşmemizde de bir kez daha bunları teyit etmiş olduk" diye konuştu. 

"ARKADAŞLARIMIZ İMRALI'DA"

Gazetecilerin İmralı'ya herhangi bir heyetin gidip gitmediği sorusu üzerine Demirtaş, şuanda heyetin İmralı'da bulunduğunu belirterek, heyetin milletvekillerinden Ceylan Bağrıyanık, Hatip Dicle, İdris Baluken, Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan'dan oluştuğunu kaydetti.

"Akşama doğru görüşmelerini tamamlayıp döndüklerinde bugün ya da yarın bir açıklama yaparlar" diyen Demirtaş, oradaki durumun ne aşamaya geldiğini ancak heyet döndükten sonra söyleyebileceklerini aktardı.

"TÜRKİYE'YŞ ZORA SOKACAK BİR PAKET"

"İç Güvenlik Paketi"nin ertelenmesi konusundaki görüşleri istenen Demirtaş, şöyle devam etti: