İngiltere'nin Nijerya'ya gönderdiği uçak yolda bozuldu

İngiltere'nin Nijerya'ya gönderdiği uçak yolda bozuldu

İngiltere, Nijerya'ya casus uçağı gönderdi 5 kişilik mürettebatın bulunduğu uçak bu sabah İngiltere'den havalandı. Ancak uçak yolda arızalanarak Senegal'e zorunlu iniş yaptı

İngiltere, Nijerya'da kaçırılan kız öğrencilerin bulunmasına yardımcı olmak için bu ülkeye Kraliyet Hava Kuvvetlerine ait bir casus uçağı gönderdi. ancak uçak yolda bozuldu.

İngiltere Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, beş kişilik mürettebatın bulunduğu casus uçağının bu sabah yerel saatle 09.25'te Lincolnshire'daki askeri üsten havalandığı bildirildi. Uçağın, kız öğrencilerin bulunduğu yeri tespit etmek için bölgede bulunan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) uçağına yardım edeceği kaydedildi.  

Bölgede İngiliz askerlerinin ve istihbaratının halihazırda Nijerya ordusuyla ve Amerikalı yetkililerle kız öğrencileri bulmak için çalıştığı biliniyor. İngiltere Savunma Bakanı Philip Hammond da İngiliz askeri kuvvetlerinin arama operasyonunda yer almasından memnuniyet duyduğunu belirtti. 

Ancak İngiltere'nin arama faaliyetlerine yardımcı olması için gönderdiği casus uçağı yolda arızalandı ve Senegal'e zorunlu iniş yaptı. Uçak, tamirinin yapıldıktan sonra, İngiltere'ye geri mi dönecek yoksa Nijerya'ya giderek çalışmalara mı katılacak henüz bilinmiyor.

Boko Haram üyeleri, 14 Nisan'da Nijerya'nın kuzey doğusunda 223 kız öğrenciyi kaçırmıştı.