İngiltereli Öğrencilerden İsrail'e Boykot Çağrısı

İngiltereli Öğrencilerden İsrail'e Boykot Çağrısı

İngiltere'de faaliyet gösteren Ulusal Öğrenci Birliği, İngiliz hükümetine İsrail'i silahlandırmaya son verme çağrısında bulundu

Birleşik Krallık'taki Ulusal Öğrenci Birliği (NUS), İsrail'in boykot edilmesini savunan "Boykot, Tecrit, Yaptırım (BDS)" hareketine katılma kararı aldı.
Birliğin düzenlediği konferansta bir araya gelen NUS İcra Kurulu, "Filistin için adalet" başlıklı önergeyi 12'ye karşı 19 oyla kabul ederek, İsrail'in Gazze ve Batı Şeria'daki askeri varlığını kınadı.
Birlik önergeyle, İsrail Savunma Kuvvetleri'ni (IDF) "Gazze'nin eğitim hakkına doğrudan saldırmakla" eleştirirken, İsrail'in Gazze'yi abluka altına almasıyla bölgedeki temel eğitim ekipmanları olan defter, kitap, sıra ve bilgisayar eksikliğine dikkati çekti. Birleşik Krallık'taki yüksek öğrenim kurumlarında okuyan milyonlarca öğrenciyi temsil eden NUS, kabul edilen önerge kapsamında ayrıca, İngiliz hükümetine İsrail'i silahlandırmaya son verme çağrısında bulundu.
BDS hareketinden NUS'nin aldığı karara yönelik yapılan açıklamada, öğrencilerin kampanyaya destek vermesinin "memnun edici" olduğu kaydedildi.
İsrail'in boykot edilmesini savunan yaklaşık 200 Filistinli sivil toplum kuruluşu (STK) tarafından 2005 yılında başlatılan BDS hareketiyle İsrail üzerinde ekonomik ve siyasi baskı oluşturulması hedefleniyor. Küresel bir hareket olan BDS, Filistin toprağındaki İsrail işgaline son verilmesi, İsrail'in Arap-Filistinli vatandaşlarına tam eşitlik sağlanması ve Filistinli sığınmacıların geri dönüş haklarına saygı duyulması için uluslararası çalışmalar yürütüyor.

DÜNYA BÜLTENİ