İngiltere'den Filistinli Temimi Tepkisi!

İngiltere'den Filistinli Temimi Tepkisi!

İngiltere’nin Ortadoğu’dan Sorumlu Devlet Bakanı Burt, Filistinli genç aktivist Temimi hakkındaki mahkumiyet kararı için “İsrail’de tutuklu Filistinli çocuklara yönelik muamele, İngiltere için bir insan hakları önceliği niteliğini koruyor.” ifadelerinde b

İngiltere’nin Ortadoğu’dan Sorumlu Devlet Bakanı Burt, Filistinli genç aktivist Temimi hakkındaki mahkumiyet kararı için “İsrail’de tutuklu Filistinli çocuklara yönelik muamele, İngiltere için bir insan hakları önceliği niteliğini koruyor.” ifadelerinde bulundu.

Burt, yaptığı yazılı açıklamada, Temimi hakkındaki hükmün, barış içinde bir arada yaşaması gerekirken İsrail ile Filistin arasındaki ihtilaf nedeniyle bölünmüşlük içinde yaşayan yeni neslin hayatının nasıl tahrip edildiğini simgelediğini belirtti.

“İsrail’de tutuklu Filistinli çocuklara yönelik muamele, İngiltere için bir insan hakları önceliği niteliğini koruyor.” ifadelerini kullanan Burt, İsrail’e bu alandaki uygulamalarını uluslararası hukuka ve yükümlülüklerine uygun hale getirmesi çağrısında bulundu.

İsrail’e bu konuda yardım önerisinde bulunduklarını anımsatan Burt, “Teklifimiz hala geçerli. İsrail’in teklifimizi kabul etmesini umuyoruz. İsrail bu konuda bazı olumlu adımlar attıysa da kendi bakımındaki zayıf insanları koruma konusunda yapması gereken daha çok şey var.” değerlendirmesinde bulundu.