İngiltere'de Müslüman Kadınlar Ayrımcılığa Uğruyor

İngiltere'de Müslüman Kadınlar Ayrımcılığa Uğruyor

İngiltere parlamentosunda milletvekilleri tarafından hazırlanan rapora göre ülkedeki Müslüman kadınlar ayrımcılığa maruz kalıyor.

İngiletere'de Daily Telegraph'ın haberine göre ülkedeki Müslüman kadınlar birçok konuda ayrımcılığa maruz kalıyor. İngiltere parlamentosunda milletvekilleri tarafından hazırlanan bir rapor Müslüman kadınların ülkede ayrımcılığa maruz kaldığını gözler önüne serdi.

Kadınlar ve Eşitlikler Komitesi tarafından hazırlanan rapora göre Müslüman kadınlar ülkede birçok zorlukla karşılaşıyor. Raporu hazırlayan milletvekillerine göre en fazla ayrımcılığa uğrayanlar ise başörtülü kadınlardan oluşuyor. Milletvekilleri başörtüsü takan Müslüman kadınların rutin bir şekilde iş başvurularında es geçilerek ve işyerlerinde kenara çekilerek ayrımcılığa uğradığı uyarısında bulundu.

MÜSLÜMAN TOPLUMDA İŞSİZLİK DAHA FAZLA

Hazırlanan raporda milletvekilleri Müslüman toplumu içindeki işsizlikle mücadele için acil olarak eyleme geçme çağrısı yaptı. İngiltere'deki genel işsizlik oranı yüzde 5.4 iken bu oran Müslüman toplumu içinde yüzde 12.8. Rapor iş başvurularında ayrımcılığa uğramamak için şirketlere, değerlendirmelerde isimlerin görülmediği başvuru formlarını kullanma çağrısı yaptı.