İngiltere'de İslam'ı seçenlerin sayısı iki kat arttı

İngiltere'de İslam'ı seçenlerin sayısı iki kat arttı

İngiltere'de yapılan bir araştırmada, ülkede son 10 yılda Müslüman olanların sayısında yaklaşık iki kat artış olduğu tespit edildi

İngiltere'de Müslüman olanların sayısı gün geçtikçe artıyor. Ülkede son 10 yılda İslam'ı seçerek Müslüman olanların sayısında iki kat artış olduğu tespit edildiği bildirildi. İngiltere'de her yıl ortalama beş bin İngiltere vatandaşının Müslüman olduğu belirtiliyor.

Dünya çapında İslamofobi'yi yayma çalışmaları, İslam'la şiddet algısını yan yana getirmeyi hedefleyen algı çalışmalarına rağmen dünya genelinde İslam'ı seçenlerin sayısında önemli artışların olduğu kaydediliyor. İslamofobi algısının oluşmasının ardından en çok tepki ve baskıya maruz kalan Müslümanların İngiltere'de yaşayan Müslümanlar olduğu belirtiliyor. Ancak buna rağmen İngiltere'de Müslüman olanların sayısında neredeyse iki katlık bir artış olduğu gözleniyor.

İngiltere'de sonradan Müslüman olanların sayısının tam olarak tahmin edilmesinin oldukça zor olduğu kaydeiliyor, çünkü ülkede yapılan nüfus sayımında kimseye din değiştirip değiştirmediği sorulmuyor. İngiltere'de daha önce 14 bin ile 25 bin arasındaki kişinin İslamiyete döndüğü tahmin ediliyordu.

İNGİLTERE'DE HER YIL 5 BİN KİŞİ MÜSLÜMAN OLUYOR

Ancak dinlerle alakalı araştırma yapan İnanç Meseleleri isimli düşünce kuruluşu tarafından yapılan yeni bir araştırmada İngiltere'de şu anda 100 bin civarında Müslümanlığı seçmiş kişinin yaşadığı ortaya çıktı. 

Kuruluşun araştırmasında dikkat çeken bir diğer detaysa, ülke çapında her yıl 5 bin civarında kişinin İslam'a girdiği bilgisiydi. 

İngiltere'de 2001 yılında toplanan tüm verilere bakıldığında 60 bin 699 kişinin sonradan İslam'ı seçerek Müslüman olduğu belirtiliyordu. Daha sonraki süreçte Müslümanlığı seçenlerle ilgili önemli bir araştırmanın yapılmadığı belirtiliyor. Bu yıl yapılan araştırmada ise, sadece başkent Londra'da geçtiğimiz 12 aylık süre zarfında bin 400 kişinin Müslüman olduğu belirtildi.

İngiltere genelinde bu yıl Müslüman olanların sayısının 5 bin 200 olduğu kaydediliyor. 

DÜNYA BÜLTENİ