İngiltere'de IŞİD alarmı

İngiltere'de IŞİD alarmı

İngiliz gazeteleri İngiltere'nin IŞİD'ın İngiltere'deki cihatçılara yaptığı silahlanma çağırısına dikkat çektiler.

ngiltere Başbakanı David Cameron'un “Cihadçılar İngiltere'ye saldıracak" sözlerini dün birinci sayfa haberi olarak kullanan The Daily Telegraph'dan sonra bugün de İngiliz gazeteleri İngiltere'nin IŞİD'ın İngiltere'deki cihatçılara yaptığı silahlanma çağırısına dikkat çektiler.

Daily Telegraph David Cameron'un "Cihadçılar Irak ve Suriye'de İngiliz topraklarında saldırılar planlıyor. Şu andaki Irak'taki krizin, aynı savaşçıların İngiltere’de de bize saldırı planları yaptığından, yabancı bir sorun olarak görülmemesi gerekir" dediğini bildirdi.

İngiltere IŞİD'i birkaç hafta önce yasadışı terör örgütleri listesine eklemiş ve ona yardım eden İngilizler hakkında soruşturma başlatılacağını açıklamıştı.
Bugün İngiliz gazetelerinde çıkan haberlerden, IŞİD tehdidinin Suudi Arabistanlı bir öğrenci kızın peçeli kıyafeti yüzünden Müslüman olması nedeniyle öldürüldüğü anlaşıldı.
Daily Mirror IŞİD'in İngiltere'de yaşayan cihatçılara “İngiltere'ye dön ve düşmanımızı öldür" çağırısı yaptığını yazarak, bunu başlık yaptı. Gazete, Suriye'de IŞİD ile birlikte çarpışan İngiliz cihatçıların İngiltere'de silahlanmaya çağrıldığını yazdı.

Abu Rashad Britani'nin İngiliz Cihatçıları kendisiyle birlikte Batı'ya karşı savaşa davet ettiği öğrenildi. Twitter hesabı dün dondurulan Britani’nin intikam mesajları gönderdiği vurgulandı. Daily Mail, "16 kez bıçaklanan öğrenci İslami elbise giydiği için hedef seçilmiş olabilir" başlıklı haberinde polisin Suudi Arabistanlı öğrenci kızın peçe giydiği için öldürüldüğü görüşünde olduğunu yazdı. 

Nahid Almanea'nın (31) gündüz vakti İngilizce dersine giderken bıçaklandığı anlaşıldı. Bu cinayet üzerine IŞİD'den intikam mesajları atıldığı ileri sürüldü. 
Daily Star "Peçeli kız cinayeti: İngilizlere intikam saldırıları yapmaları için çağırı" başlıklı haberinde Müslüman militanların İngiltere'de Suudi Arabistanlı bir kızın ırkçı cinayeti üzerine intikamını almaya çağırıldığını bildirdi.