İngiltere Tüm Din Görevlilerini Fişleyecek

İngiltere Tüm Din Görevlilerini Fişleyecek

İngiltere'nin ülkede yaşayan her dinden tüm din görevlilerini kayıt altına almak istediği bildirildi.

İngiltere'de hazırlanan yeni bir kanun tasarısına göre ülkede yaşayan tüm din görevlileri özel bir programla kayıt altına alınacak. Ülkede bulunan mabed ve eğitim kurumlarında çalışmak isteyen din görevlilerinin bu programda kayıtlı olmaları gerekiyor. Bu kayıtlara göre hangi görevlinin nerede çalışacağına resmi yetkililer karar verecek.

'Argumenty i fakt' isimli Rus gazetesinde yeralan haberde, İngiliz devletinin aşırılıklarla mücadele etmek için uyguladığı stratejinin bir parçası olarak görülen tescil işlemi hakkındaki ayrıntıların sonbaharda duyurulacağı kaydedildi.

Daha önce İngiliz Başbakan David Cameron, aşırılıkla ilgili yaptığı açıklamada 'İslamcı radikalizm'le mücadelenin kendi neslinin bir savaşı olduğunu belirtmiş ve bu konuda alınacak tedbirlere onay verdiğini bildirmişti.

İngiliz toplumu olarak kendilerinin uzun süre fazla hoşgörülü ve pasif kaldığını, vatandaşlarına kanunları çiğnemedikleri sürece dokunmamaya söz verildiğini ifade eden Cameron, hükümet olarak bu devri artık kapatacaklarını söylemişti.