İngiltere pişman IŞİD'çilere yardım edecekmiş

İngiltere pişman IŞİD'çilere yardım edecekmiş

İngiltere, IŞİD için savaşan Britanya vatandaşlarına İngiltere için tehdit olmadıklarını ispatladıkları sürece yardım ve destekte bulunacağını açıkladı

İngiltere hükümeti Irak ve Suriye'ye giderek IŞİD için savaşan ve pişman olup ülkelerine dönenlere iyi niyetli olmaları durumunda yardım ve destek sağlayacak.
Telegraph gazetesindeki habere göre, eski İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Irak ve Suriye'de IŞİD gibi örgütler için savaşıp Britanya'ya dönenlere İngiltere için tehdit olmadıklarını ispatladıkları sürece yardım edilebileceğini açıkladı.
Hague, bu kişilerin Britanya'da bir saldırı planlamadıkları müddetçe hükümetin bu kişilere destek ve yardım etmeye istekli olduğunu da ekledi.
BBC'de yayınlanan Andrew Marr programında konuşan Hague, bu yıl içinde Irak ve Suriye'ye gidenlerle ilişkisi olan 200'den fazla kişinin tutuklandığını hatırlatarak hükümetin samimi olarak bu uğraşıyı bırakmak isteyen insanlara da yardım edebileceğini yineledi.
Hague, "Önceliğimiz bu ülkenin insanlarının can güvenliğini korumaktır. Bu yüzden tehlikeli olabileceğini düşündüğümüz insanlar için harekete geçmek istiyoruz. İçişleri Bakanlığı, polisimiz ve sağlık servisleri bu ülkeye iyi niyetlerle dönen insanlara nasıl yardım edebiliriz diye çalışıyor" diye konuştu.
Hague, bu niyetlerle henüz İngiltere'ye dönen çok fazla kişi olmadığına da vurguladı.
Çok sayıda İngiliz vatandaşının ülkelerine dönmek istediği halde tutuklanma korkusu yüzünden kararsız oldukları bildirilirken ortalama 500 Britanyalının aralarında IŞİD olmak üzere örgütlerde savaşmak için Irak ve Suriye'ye gittiği tahmin ediliyor.