İngiltere IŞİD'lilerin Banka Hesaplarına Dokunmuyor

İngiltere IŞİD'lilerin Banka Hesaplarına Dokunmuyor

IŞİD'in içerisinde bulunan İngiliz vatandaşlarının çoğunun banka hesaplarına erişebildikleri ortaya çıktı

İngiltere'nin IŞİD üyelerinin İngiliz bankalarındaki hesaplarına dokunmadığı ortaya çıktı. "IŞİD'li John" olarak bilinen Muhammed Mevazi'nin de hala İngiltere'deki banka hesaplarına ulaşabildiği belirtiliyor.

İngiltere'nin bu uygulamasının "anlaşılmaz" olduğu kaydediliyor. İngiltere hükümetinin bağımsız araştırma şirketlerine göre, IŞİD'in içinde 600 civarında Britanya vatandaşı bulunuyor. Bunların neredeyse tamamı, İngiliz bankalarındaki hesaplarına ulaşabiliyorlar. Araştırma kuruluşu yöneticilerinden David Anderson banka hesabı dondurulan IŞİD üyesi sayısının oldukça düşük olduğunu ifade ediyor.

ABD ve Japonya vatandaşlarını infaz eden Britanyalı IŞİD üyesi "IŞİD'li John" lakabıyla bilinen Muhammed Emvazi'nin bile hala İngiltere'deki banka hesaplarına ulaşabildiği kaydediliyor.

Diğer taraftan, IŞİD içerisinde bulunan yaklaşık 600 Britanyalı'dan 300'ünün İngiltere'ye geri döndüğü ve bunların da banka hesaplarının hala aktif olduğu ifade ediliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Buckhingham Üniversitesi İstihbarat ve Güvenlik Merkezi direktörü Profesör Anthony Glees, "IŞİD üyelerinin hala Britanya bankalarındaki hesaplarına erişebilmeleri 'anlaşılmaz' bir durum" dedi.