İngiltere IKBY'ye Güvenlik Temsilcisi atadı

İngiltere IKBY'ye Güvenlik Temsilcisi atadı

İngiltere Başbakanlığı, Irak'ın IŞİD'le mücadele çabalarına destek kapsamında IKBY'ye Güvenlik Temsilcisi atandığını duyurdu.

ngiltere Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Korgeneral Sir Simon Mayall'ın Güvenlik Temsilcisi olarak atanmasıyla hükümet, IŞİD'le başetmeye çalışan Irak'a yardımcı olmak için çabalarını kuvvetlendiriyor" denildi. Güvenlik Temsilcisi Korgeneral Sir Simon Mayall'ın geçen haftasonu Başbakan David Cameron tarafından önerildiğinin hatırlatıldığı açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Korgeneral Sir Simon Mayall, mevcut halde hükümetin Ortadoğu için Üst Düzey Savunma Danışmanı olarak yürüttüğü görevinin yanısıra, IKBY'de hükümetin Güvenlik Temsilcisi rolünü de üstlenecek. Korgeneral Mayall, IŞİD'le mücadele kapsamında Kürt güçlere ve Irak'taki çabalara destek verirken, birlik hükümeti kuran Iraklı liderlerle çalışacak.

Önümüzdeki hafta Irak'a sehayat edecek olan Mayall, Bağdat ve Erbil'de siyasi liderle biraraya gelerek, devam eden çalışmalarımızın bir parçası olarak ortak düşman IŞİD'e karşı tüm Irak toplumunun bir durması için teşvikte bulunacak"

Açıklamada ayrıca Kürt güçlere "öldürücü niteliği olmayan ekipman" sağlanması için çalışmaların yürütüldüğü, bu ekipmanın gece görüş gözlükleri ve çelik yelek gibi askeri malzemeyi kapsadığı ifade edildi.