İngiltere de Tunus'a Asker Gönderiyor

İngiltere de Tunus'a Asker Gönderiyor

İngiltere , Libya'daki IŞİD güçlerini ileri sürerek, Tunus sınırına asker gönderiyor

BD ve Fransız askerlerinden sonra İngiltere'de, Libya'daki IŞİD güçlerini ileri sürerek, Tunus sınırına asker gönderiyor.  İngiltere,  IŞİD'e karşı Tunus ordusuna yardımcı olmak bahanesiyle 20 askeri uzmanını  gönderecek.
 
İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon 'ın yaptığı açıklamada, gönderilecek askerlerin öğrenim uzmanları olacağı bildirildi.Son günlerde IŞİD'in Libya'da güçlendiğini ifade eden Batılı yetkililer, bu ülkeye bir askeri hareket hazırlığı yapıyordu.
 
Libya'ya düzenlenecek  uluslararası koalisyona bölge ülkeri  (Fas, Tunus, Cezayir ve Mısır )karşı olduklarını bildirmişti. Operasyona katılacak ülkelerin ,Libya'nın güçlü bir petrol ülkesi olmasından dolayı  bu petrolden pay alma çabası içinde olduğu vurgulanıyor.
 
Muhtemel bir askeri operasyonlara destek sağlamak için geçtiğimiz günlerde Libya'da Özel Fransız Komandoları Bingazi'ye gitmişti. İtalya da ABD’ye ait insansız hava araçlarının Sicilya’daki hava üssünden kalkmasına izin verdiği bildirilmişti. Sigonella Hava Üssü’nden kalkacak ABD insanız hava araçlarının Libya’daki hedefleri vuracağı belirtiliyor.