"İngiltere Beyaz Miğferler'in Tahliyesine Çalışıyor"

"İngiltere Beyaz Miğferler'in Tahliyesine Çalışıyor"

İngiltere Dışişleri, İçişleri ve Uluslararası Kalkınma Bakanlıklarının ortak açıklamasında, Suriye’de faaliyet gösteren Beyaz Miğferler örgütü üyeleri ve ailelerinin İngiltere’ye tahliyesine başlandığı belirtildi.

Sputnik'in eline geçen açıklamada, "Risk altındaki şahısların tahliye programına uygun olarak İçişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Uluslararası Kalkınma Bakanlığı ve İskân Bakanlığı ile ortaklaşa, (Beyaz Miğferler üyelerinin) ailelerin (İngiltere'ye) tahliyesi üzerinde çalışıyor" ifadelere yer verildi.

Dokümanda, İngiltere İçişleri ve Dışişleri bakanlarının sözlerine de yer verildi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, "Beyaz Miğferler, günümüzün kahramanlarıdır. Onlara, cesaretleri ve insanları kurtardıkları için saygı duyuluyor. Onlar, Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi. İlk Beyaz Miğferler'in İngiltere'ye taşınacağından memnuniyet duyuyoruz" diye açıkladı.

İngiltere İçişleri Bakanı Sajid Javid ise Beyaz Miğferler'in binlerce hayatı kurtardığını belirterek, "Onlar korkunç kayıplar verdi. İngiltere'nin bu cesur insanları ve ailelerini kabul ettiği ve onlara yeni hayat başlatma fırsatını verdiği için gururluyum" ifadelerini kullandı.