İngiliz Şiiliği Devrede

İngiliz Şiiliği Devrede

ABD'nin koruma altına aldığı Şii alim Kasım el Tai, dün Musul harekatına katılması beklenen Başika'daki Türk askeri ile ilgili fetva verdi. Tai, “Türk askeriyle savaşmak vacip" dedi.

Suriye'deki iç savaş sürecinde Türkiye'yi ve muhalifleri gerekli desteği vermeyen ABD, ikinci hamle olarak Türkiye'yi Musul operasyonu ve sonrasındaki sürecin dışında tutmak istiyor. ABD'nin 2003 sonrası Şii din adamı Sistani'ye karşı denge kurmak için bölgeye getirttiği ve koruma altında aldığı Şii dini mercii Kasım el Tai, dün Musul operasyona katılması beklenen Başika'daki Türk askeri için “muharip Türk güçleriyle savaşma" konusunda fetva verdi. Tai'ye göre, söz konusu güçlerle savaşmak şer'i, ahlaki ve toplumsal olarak vacip...
Kasım el Tai'nin açıklamasının ardından, “El Haşd el Şabi" sözcüsü Kerim el Nuri, “el Hayat"a yaptığı açıklamada, “Bütün direniş grupları Türk güçleriyle savaşmaya tam olarak hazırdır. El Haşd el Şabi'nin Musul operasyonuna katılmasına karşı olanlar Türk ihlali karşısında ne kadar vatansever olduklarını göstermeliler" dedi.

Dünyabülteni