İngiliz Kızlar Rakkada iddiası

İngiliz Kızlar Rakkada iddiası

Terör örgütü IŞİD'e katılmak için İngiltere'den Suriye'ye gittiği iddia edilen üç genç kızın, Rakka kentinde oldukları ileri sürüldü.

Sky haber kanalının Türkiye-Suriye sınırında bulunan muhabiri Stuart  Ramsay'e dayandırdığı haberine göre, üç kız, kendileriyle daha önce internet  aracılığıyla irtibatta olan başka bir İngiliz kızın yanında, Rakka'da bir evde  bulunuyor. Ramsay, haberde, "Sağlam kaynaklardan edindiğimiz bilgiye göre, kızlar  Rakka'dalar, güvendeler ve başka bir İngiliz kızla kalıyorlar" ifadesini  kullandı. 
 
 Üç İngiliz kızın 18 Şubat'ta İstanbul Bayrampaşa otogarında  görüldükleri güvenlik kamerası görüntüleri geçen hafta yayınlanmıştı. Genç  kızların aileleri önceki gün, İngiliz polisini önemli bir mektubu doğrudan  kendilerine iletmedikleri için ihmalle ve işini iyi yapmamakla suçlamıştı. 
 
  15 yaşındaki Shamima Begum, 15 yaşındaki Amira Abase ve 16 yaşındaki  Kadiza Sultana'nın aileleri, kızlarına polis tarafından verilen ve Suriye'ye  giden başka bir arkadaşlarıyla ilgili ifadeleri için izin istenen mektubun  kendilerine ulaşmadığını, bu mektubun kendilerine ulaşması halinde kızlarının  Suriye'ye gidişlerini önleyebileceklerini kaydetmişti.