Independent: Türkiye Artık Daha Zayıf bir Ülke Olacak

Independent: Türkiye Artık Daha Zayıf bir Ülke Olacak

İngiliz gazetesi Intependent'te yer alan bir makalede, seçimlerden sonra Türkiye'nin eskisine nazaran daha zayıf ve daha içe dönük bir ülke olacağını yazdı

İngiltere'de yayımlanan Independent gazetesinin yazarlarından Patrick Cockburn, Türkiye'de seçimleri değerlendirdiği yazısında, Ankara'daki koalisyon hesaplarını ve Türkiye'nin sonuçlar doğrultusunda Suriye ve Kürtlerle ilişkisinde ne gibi değişiklikler olabileceğini irdeledi. Cockburn, Türkiye'nin eskisine nazaran artık daha zayıf olacağını savundu.

Patrick Cockburn'ün yazısnda öne çıkan satırlardan bazıları şöyle: Ak Parti'nin mecliste mutlak çoğunluğu kaybetmesiyle Erdoğan'ın da gücü zayıflıyor gibi görünüyor ama ne kadar zayıfladığı net değil. Bir koalisyon hükümeti veya azınlık hükümeti, öncekine göre daha zayıf olmaya mahkûm, dolayısıyla Suriye'ye yönelik herhangi bir istila başlatma veya oradaki muhaliflerin desteklenmesi yetisi zayıf olabilir.

Independent yazarı, Ak Parti'nin Kürtlerle çözüm süreci için müzakerelere girdiğini hatırlattığı makalesinde sürece yönelik yaklaşımın diğer Türk partileri tarafından benimsenmediğine dikkat çekiyor ve daha önce seçmenlerin de Ak Parti'ye bu gerekçeyle oy verdiğini yazıyor. Cockburn, HDP'nin başarısının da Kürtleri, diğer partiler yerine kendilerine oy vermeye ikna etmesinde yattığını belirtiyor.

Cockburn, diğer yandan Erdoğan'ın, MHP'y