İndependent :ABD Suud'dan Rüşvet İstedi

İndependent :ABD Suud'dan Rüşvet İstedi

İndependent gazetesi yeni veliahtın ABD Başkanı Donald Trump’ın Suudi Arabistan içinde ya da dışında olsun desteği olmasa bu yaptıklarını yapamayacağını yazdı bunun karşılığıda ABD'nin Suud'dan rüşvet istediğini iddia etti.

Suudi Arabistan’da yeni veliaht Muhammed bin Selman’ın başlattığı tutuklama kampanyasının ardından gözler Batılı medyaya çevrildi.

Bu arada Newyork Times Gazetesi, Muhammed bin Selman’ın başlattığı operasyonda gözaltına alınanların sayısının 500’e ulaştığını kaydetti. Son gözaltına alınanların tamamının iş adamı olduğunu belirten gazete, operasyonun ABD’de çok sayıda destekçi bulduğunu belirtti.

İndependent gazetesiyse Yeni veliahtın ABD Başkanı Donald Trump’ın Suudi Arabistan içinde ya da dışında olsun desteği olmasa bu yaptıklarını yapamayacağını yazdı. Gazete aynı zamanda Amerika’da gerek Pentagon’un gerekse Dışişleri Bakanlığının Bin Selman’a verdiği sınırsız desteğe ve Suud politikalarına karşı çıktığını da belirtti.

Gazete, bu desteğin karşılıksız olmadığını, bu desteğin karşılığında Trump’ın Bin Selman’dan Aramko şirketini istediğini aktardı.

Wall Street Journal Gazetesiyse haberinde Muhammed bin Selman’ın son tutuklamalar ve mal varlığına dondurma kararları sayesinde kendi projelerini finanse etmek için toplamda 800 milyar dolar civarında bir para elde etmeyi umut ettiğini belirtti.

Kaynak : Kudüshaber