İncirlik'teki Nükleer Bombalar...

İncirlik'teki Nükleer Bombalar...

Eski Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı görevini üstlenen İsmail Hakkı Pekin, İncirlik'te 50 adet termonükleer bomba bulunduğunu ileri sürdü.

2007-2011 yılları arasında Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı görevini üstlenen İsmail Hakkı Pekin, Aydınlık'ta yayımlanan yazısında, İncirlik Üssü'nde 50 adet nükleer bomba bulunduğunu, buradaki eski tip nükler bombaların 2017 yılında Hiroşima'ya atılanın bombalardan dört kat daha güçlü olan termonükleer bombalarla değiştirildiğini iddia etti.

"İncirlik üssü aynı zamanda uçaktan atılabilen nükleer bombaların da depolandığı yerdir. Diğer taraftan İncirlik üssünde bölge için gelebilecek tugay çapındaki birliklerin silah, mühimmat, teçhizat ve malzemesinin depolandığı konteyner alanları mevcuttur" diyen Pekin'in yazısının ilgili bölümü şöyle:

 

— İncirlik üssündeki eski tip nükleer bombalar modern ve daha güçlü (Hiroşima'ya atılanın dört katı) termonükleer bombalarla değiştirilmiştir. Bu işlem 2017'de tamamlanmış olup, miktarı 50 civarındadır. İncirlik üssü geçmişte casus uçakların, Ortadoğu'ya müdahale etmekte kullanılan uçak ve birliklerin, bunların lojistik desteğinin sağlandığı üs olmakla birlikte, Kuzeyden Keşif Harekâtının da 12 yıl boyunca yürütüldüğü üs bölgesidir. Günümüzde de ABD'nin ve koalisyon güçlerinin Suriye ve Irak'a yönelik operasyonlarının ana üssü konumundadır.