İncirlik Üssüne Saldırı Son Anda Önlendi

İncirlik Üssüne Saldırı Son Anda Önlendi

Adana'da eylem planı yapan DEAŞ’lılar, İncirlik Hava Üssü'nü hedef aldı

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, DEAŞ terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin tespit ve deşifre edilmesine yönelik takip gerçekleştirdi.

Emniyetin yaptığı takipte, patlayıcıların örgüt üyelerinden Salih K.’nin açtığı kitabevinde sakladığı bilgisine ulaşıldı.

Polis, Adana ve Muğla’da, örgüt üyelerinin eylem yapma ihtimali arttığı için 8 Kasım günü şafak vakti operasyon düzenleyerek Salih K.'nin de aralarında olduğu 1’i kadın 22 şüpheliyi gözaltına aldı.

500 GRAM PATLAYICI ELE GEÇİRİLDİ
Söz konusu kitabevinde dedektör köpekle yapılan aramada 500 gram patlayıcı ele geçirildi. Operasyonun ardından Salik K.’ye ait kitabevi mühürlendi.

ÜST DÜZEY İSİMLERİ KAÇIRMA VE ESİR ALMA PLANLARI BOZULDU
Operasyonla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada “Operasyonda, yaklaşık 500 gram patlayıcı madde, çok sayıda silah ile örgütsel döküman ve dijital materyale el konulmuştur.

Örgütsel materyaller üzerinde yapılan incelemelerde, yakalanan şahısların milletvekilleri, üst düzey bürokrat ve iş insanları, turist kafileleri ve savcıların kaçırılarak esir alınması, çarşı ve mahalle bekçileri ile polis memurlarına yönelik saldırı yapılması ve stratejik öneme sahip yerlere yönelik eylem planlaması içerisinde oldukları tespit edilmiştir.” denildi