İmralı'da Deprem Olabilir

İmralı'da Deprem Olabilir

Prof. Dr. Ahmet Ercan, Öcalan'ın tutuklu olduğu İmralı adası yakınlarında 6.6 büyüklüğünde deprem meydana gelebileceğini söyledi

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, İmralı Adası yakınlarında 6.2 ile 6.6 arasında değişen büyüklüğünde bir deprem beklendiğini söyledi. PKK lideri Abdullah Öcalan, İmralı'da tutuklu bulunuyor.

Gemlik Belediyesinin düzenlediği 'Kentsel Dönüşüm ve Deprem' konulu panele konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Ahmet Ercan, Gemlik İlçesi'nde kısa zamanda büyük bir deprem riski olmadığını söyledi.

İMRALI ÖNÜNDE DEPREM

İmralı Adası'nın önünde Gemlik'i etkileyecek bir deprem beklendiğini söyleyen Prof. Dr. Ercan, "Bunun süresini henüz bilmiyoruz. Ancak büyüklüğü konusunda 6.2 ile 6.6 şiddetinde olur. Gemlik ve Mudanya'da bu depremden etkilenir. Çünkü 250 kilometre alandaki depremlerden Gemlik etkilenmektedir. Gemlik bir jöle üzerine oturuyor. Gemlik'in tarihi, M.Ö. 2 binli yıllara kadar gidiyor. Eski Gemlik genellikle tepelere yerleşmiştir. Çukur alan ise ticaret için kullanılmıştır. Osmanlı döneminde de öyle kullanıldı. 1970'ten sonraki yapılaşmalar sulak alana kurulan yıkılacak evlerle dolmuştur" dedi.

Şu anda Gemlik'te bir deprem olması halinde 11 bin kişinin ölebileceğini ifade eden Prof. Dr. Ercan, bunun büyük bir dram olacağını, Gemlik'in sırtlara taşınmasının bir tercih olayı değil, bir zorunluluk olduğunu belirtti. Taşınmanın yasal bir güvenceye oturtulması gerektiğini hatırlatan Prof. Dr. Ercan, Gemlik ilçesinin bir an önce taşınması gerektiğini vurguladı.