İMKANDER: IŞİD'e saldırıda Türk yardım görevlileri öldü

İMKANDER: IŞİD'e saldırıda Türk yardım görevlileri öldü

IŞİD'e hava saldırılarını protesto eden İMKANDER, bombardımanda Türk yardım görevlilerinin öldüğünü öne sürdü

İstanbul Beyoğlu'nda bir grup, ABD öncülüğünde Suriye'de IŞİD'e karşı yapılan hava saldırılarını protesto etti. Grup, IŞİD’e yönelik bombardımanda Esad’a karşı direnen muhaliflerin ve Türkiye’den yardım görevlilerinin de olduğunu savundu.

Galatasaray Meydanı'nda, İnsanı Müdafaa ve Kardeşlik Derneği (İmkan-Der) öncülüğünde bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, "IŞİD bahane, hedef Suriye halkı ve devrimidir" yazılı pankart açtı. Tevhid flamaları taşıyan gruptakiler, tekbir getirip çeşitli sloganlar attı. 

Burada grup adına açıklama yapan İmkan-Der Başkanı Murat Özer, batılı emperyalistlerin IŞİD'i bahane ederek Suriye ve Irak'ta çeşitli yerleri bombaladığını söyledi. 

Batılıların bombaladıkları yerlerin büyük bölümünün sivil yerleşim bölgeleri olduğunu ifade eden Özer, bombalanan diğer yerlerin de Esad rejimine karşı mücadele eden muhaliflerin karargahları olduğunu anlattı. 

Özer, ABD'nin öncülüğündeki hava saldırılarında aralarında yardım görevlilerinin bulunduğu Türklerin de öldürüldüğünü iddia ederek, "Suriye'de vurulan karargah diye söyledikleri yerlerde, 8 bebek öldürüldü, 55 kişi hayatını kaybetti. Ve bunların içerisinde 25 Türkiyeli Müslüman bulunuyordu. Bu 25 Türkiyeli, Suriye halkının yanında Esad'a karşı onurlu bir şekilde direnmek için giden insanlar ve bir kısmı yardım görevlileriydi" diye konuştu. 

Gruptakiler, açıklamanın ardından eylemi sonlandırdı.