Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

İman ateşi sönmesin diye!

 
 
Daha Milli Nizam kurulmamıştı. Ama Erbakan"a davet gönderilmiş, Bağımsızlar Hareketi"ne karar verilmişti.. "Erbakan nereden aday olmalı" sorusuna cevap aranıyordu..
Konya yakınlığından çok dindarlığı ile de tercih sebebi idi. Bir de oradaki cemaatın daha organize bir güç olmasından dolayı.
Konya İstanbul gibi "belde-i muhayyere" idi. Mevlana Hazretleri orada medfundu. Dayım Ali Haydar Aksay (ARE) Haruniye"de anlatırken, "Kurtuluş günü/Kıyametten öncesi son altın çağ"a gönderme yaparak "Elhamdülillah, Konya"dan dinin yıldızı doğuyor" diye anlatıyordu. "Necmüddin"in ne anlama geldiğini açıklıyor ve bir "tevafuk"tan söz ediyordu.
Ben Konya İmam-Hatip mezunuyum, bir yıl da Konya"da okudum. Konya"da MNP kurulduğunda ben Konya"daydım.. Tahir Büyükkörükçü (ARE) hocayı o günden beri tanırım.. Çok fazla teşriki mesaim olmasa da tanırdım.. Şimdi artık o da aramızda değil. O da Hakk"ın rahmetine kavuştu.. O da adı ile müsemma bir zat idi.. İman ateşi sönmesin diye büyük bir gayretle körükçübaşı gibi çırpınıp durdu.
Ali Ulvi Kurucu, Hacı Veyiszade (ARE), Konya"da önemli isimler bunlar.. "İslamın İlk emri OKU", "ÖZLEM" gibi 1950 sonrası ilk İslami neşriyatın önemli bir kısmı Konya"dan çıktı..
Bir süreden beri bir zat, sürekli beni arayıp, bu insanların tek tek dar-ı bekaya göç ettiğini ve yeni neslin bunları tanımadıklarını söyleyip duruyor.. Haklı da aslında.. Erzurum"da bir iki ay önce AKİT o bölgedeki İslama ve Müslümanlara hizmet etmiş şahısları anma toplantısı yaptı ama ilgi beklediğimiz gibi değil.. O zat, Türkiye genelinde her yıl, 75 yaşını geçmiş 12 İslam alimine "VERESETÜL ENBİYA" ödülü verilmesini teklif ediyor.. Bu insanların hayatlarını, eserlerini yeniden yayınlayalım, tanıtalım...
Biliyorsunuz alimler gökteki yıldızlar gibidir.. Onlar peygamber mirasçılarıdır.. Tahir Hoca da onlardan biri idi. Allah rahmet eylesin.. Fitne fesada körük çekmedi. Tahir/Temiz bir yolda malı ile, canı ile, sevdikleri ile koştu durdu. Dili döndüğünce anlattı, haksızlıklara karşı durdu..
MNP ve MSP döneminde, daha sonra az emek vermedi bu davaya..
Bazı değerlerin kıymetini öldükten sonra anlıyoruz.. Keşke yaşarken hatırlayabilsek.. Günlük hayatın cümbüşü içinde bazı değerlerin kıymetinin farkında varamıyoruz gibi sanki.
Giden gitti, peki şimdi sıra kimde?
Biz ölüme ne kadar hazırız? Ölüme ne kadar yakın olduğunu kim biliyor?
Keşke, bu olay bize ders olsa da, mesela, vefat eden alimlerimizin cenazelerinde buluşmadan önce onları yaşarken ziyaret edip, hayır dualarını ve helalliklerini alsak..
Birilerimizin bugün sahip oldukları makam, güç ve servet bu insanların kararlı mücadelelerinin eseridir ve onların çabalarının bereketidir, bi iznillahi teala.. Onlar Allah"ın rızası için gönüllü bir nefer olmuşlar ve Allah da onları bu hayra vesile kılmıştır.
Onları hatırlamak, bir bakıma onların aynı zamanda manevi mirasçıları olduklarının farkına varmakla ilgili bir husus olduğu için bu konunun altını çizmek istiyorum. Yoksa onları ahir ömürlerinde ziyaret etsek ne olur, etmesek ne olur. Çoğu zaten gözünün feri sönmüş, algısı zayıflamış yaşlı insanlardır.. Bizden bir beklentileri olmayan insanlar. Sadece onların duaları, tanıklıkları ve öğütleri, vasiyetleri bizim için değerlidir..
Geçmiş övgü ya da pişmanlık kitabı olmamalı sadece. Bir tecrübeler birikimi olarak ders kitabı olmalı bizim için.. İbret dersi olmalı.. Biz çok az öğüt alan ve dinleyen bir topluluk olduk..
Bizden öncekilerin başına gelenler, bizim başımıza gelmeden çözüm bulmak istiyorsak, yaşanmış hayatların bilgi ve tecrübesine muhtacız. Onun için bir bilge zat şöyle der: "Benim katlanmak zorunda olduğum güçlükler çocuklarım için baht kaynağı olsun." Tabii eğer evlatlar öğüt/nasihat dinlerlerse.. Geçmişte yaşanan acılar bizim için bir tecrübe ve tedbir için baht kaynağı olsa!
Anneler-babalar sorun bakalım, Tahir Büyükkörükçü"yü çocuklarınız ne kadar tanıyor?
Peki anne-babalar, okul, STK"lar, toplum, niye onlara bu zatı anlatmadılar..
Tamam gökteki yıldızlardan biri gözden kayıp gitti. Peki ya ötekiler..
Tahir Büyükkörükçü Hoca"nın vefatı haberini Almanya"da iken aldım. Allah (cc) rahmet eylesin. Mekanını cennet eylesin.. Yakınlarına ve dostlarına da sabrı celil diliyorum..
Onlar gittiler, biz sıramızı bekliyoruz. Her canlı ölümü tadacaktır. Dönüş yalnız O"nadır..
Selam ve dua ile..

yeniakit

Bu yazı toplam 2062 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar