İmamoğlu'ndan Selahattin Demirtaş Yorumu

İmamoğlu'ndan Selahattin Demirtaş Yorumu

Ekrem İmamoğlu, canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ekrem İmamoğlu, canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Programda köşe yazarı Nagehan Alçı'nın "İleride cumhurbaşkanlığına aday olacağınızı düşünüyorum" yorumuna İmamoğlu, "Ben siyasi ideallerimi asla ve asla bir makam hırsı üzerinden yapmam. Asla ve asla kendi kariyerinizi çizdiğiniz an siyasette başarılı olma şansınız yok" dedi. İmamoğlu, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkındaki soruya da "Demirtaş'ın anlayışını beğenen birisiyim" dedi.

"Demirtaş'ın anlayışını beğenen birisiyim"

Ben Sayın Demirtaş'ı Cumhurbaşkanlığı adaylığı döneminde takip etmiş birisiyim. Kendisiyle tanışmadım. Keşke tanışsaydım. Ülkenin ihtiyaç duyduğu bir dille süreç yönetti. Keşke o dil herkesin gündeminde olsa. Alkışlıyorum ve beğendiğimi ifade eden birisiyim.

Daha basından, Demirtaş konusundan ‘PKK’ deniyor. 17 yaşında bir kızımız bombalama eyleminde öldürüyor. 17 yaşında ya bir terör eyleminde ölen kızımızın cenazesine gitmişim. PKK’lı cenazesine gitmişim gibi yazıyorlar. Ben buna dava açarım. Birisi size PKK’lı dese dava açmaz mısınız?

Gazetecilerin özgürce görevlerini yapmalarını isterim. Bu ülkede bir fikir suçu olmasın isterim. Hak ve özgürlüklerin kanun yasa temelinde işlediği bir ülke istiyorum. Siyasi iradenin konuşup, yargının iki gün sonra buna göre karar verdiği bir ülke istemiyorum