"İmamın Dilini Kesin"

"İmamın Dilini Kesin"

15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Lojistik Destek Üssü ve Arıcılar Camii’nin işgal edilmesiyle ilgili

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Lojistik Destek Üssü (LDÜ) ve Arıcılar Camii'nin işgal edilmesiyle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından 7'si tutuklu 29 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İddianamede, LDÜ'ye ve Arıcılar Camii'ne, 6. Motorlu Piyade Alayı'nda görevli hainlerin işgal girişiminde bulunduğu belirtildi.

SELADAN RAHATSIZ OLDULAR

Albay Müslüm Kaya'nın Yurtta Sulh isimli WhatsApp grubundan, 'LDÜ kontrol altına alındı. Arıcılar Camii'ni susturuyoruz" dediği belirlendi. Şüphelilerin kışlanın geri döndükleri 6. Motorlu Piyade Alayı'nın yakınında sala okuyan Arıcılar Cami'sini işgal etmeye yeltendikleri anlatıldı. Camiden okunan selanın kışla içerisinden de duyulması üzerine Tuğgeneral Nebi Gazneli'nin Albay Müslüm Kaya'ya söylediği sözler de iddianamede yer aldı. Gazneli'nin, Kaya'ya “Halkı galeyana getiriyor, imamın sesini kesmemiz lazım" dediği, Kaya'nın ise, Binbaşı Özgür Araz'a “Gidin ve şu hocanın dilini kesin getirin" dediği ortaya çıktı.

KARŞI ÇIKARSA ÖLDÜRÜN

Binbaşı Araz'ın, Uzman Çavuş Mehmet Türkmen Seyhan'a emir vererek imamı bulup susturmasını, karşı çıkması halinde ise öldürmesi emrini verdiği iddianamede yer alırken, Araz'ın Arıcılar Camii'nin etrafında toplanan vatandaşlara dipçik ile vurduğu ifade edildi.
 

LDÜ’de, 10 bin cuntacı asker için yemek hazırlanması güvenlik kameralarına yansıdı.
LDÜ’de, 10 bin cuntacı asker için yemek hazırlanması güvenlik kameralarına yansıdı.



10 bin hain için yemek

Şüphelilerin LDÜ'yü ele geçirerek darbe girişimi sonrası 10 bin kişinin 3 öğün yemek ihtiyacını karşılamayı hedefledikleri iddianamede anlatıldı. İddianamede 21.30-22.00 sıralarında İBB'de eski Sivil Savunma Sekreteri olan Mehmet Tunç ve oğlu olan Lojstik Destek Müdür Yardımcısı Ömer Tunç'un darbecilerle iş birliği yaptığı belirtildi. Tunç'un kapıdaki askerlere “Komutanınıza Ömer Tunç'un geldiğini söyleyin. Komutanınıza söyleyin yarınki yemeğinizi yapacak adamlar geldi deyin" dediği tespit edildi.
 

Darbeci albay ve Mehmet Tunç, binaya birlikte girdi.
Darbeci albay ve Mehmet Tunç, binaya birlikte girdi.



Cuntacı Binbaşı Özgür Araz'ın Ömer Tunç'a 10 bin kişi veya üzeri kişiye üç çeşit yemek yapabileceklerini sorduğu iddianamede yer aldı. Tunç'un da bunun üzerine aşçı ve çalışanlara depodaki malzemeleri kontrol etmeleri gerektiğini söylediği ifade edildi. İddianamede 29 şüphelinin, "darbeye teşebbüs, FETÖ üyesi olmak" gibi suçlardan 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıldan 24,5 yıla kadar hapisleri istendi.