İmama Bıçakla Saldırmışlar

İmama Bıçakla Saldırmışlar

Üsküdar’daki Kandilli Camii İmamı Mustafa Temiz, darbe kalkışmasının yaşandığı gece sela okurken, sarhoş bir çapulcu ekmek bıçağıyla camiye geldi. Küfür ederek imamı soran saldırgana vatandaşlar müdahale etti.

Darbe kalkışmasının yaşandığı 15-16 Temmuz gecesinde sela okudukları için saldırıya uğrayan ve darp edilen imam ve müezzinlerin hikâyeleri birer birer gün yüzüne çıkıyor. Onlardan biri de İstanbul’un Üsküdar ilçesinde yer alan Kandilli Camii’nin imamı Mustafa Temiz.

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre, o gece Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan sela okunmasına yönelik talimat alan Temiz, camiye gelerek sela okumaya başladı. Bu sırada cebinde ekmek bıçağı taşıyan sarhoş bir çapulcu, küfürler ederek cami girişine kadar geldi. “İmam nerede? Hemen şu selayı sustursun!” diye bağıran saldırgan çapulcunun cebindeki ekmek bıçağını fark eden cami cemaati olaya müdahale ederek saldırganı uzaklaştırdı.

imama_bicakla_saldirdi-(2).jpg

Bir başka vatandaş ise zarar vermesini engellemek için, saldırgana kendisini polis olarak tanıtarak kimliğini vermesini istedi. Kimliğini aldıktan sonra cebindeki ekmek bıçağını da teslim etmesini isteyen vatandaş, bıçağı da aldıktan sonra sarhoş saldırganı alarak bölgeden uzaklaştırdı.

İmam Mustafa Temiz saldırganı tanımadıklarını, kendisini polis olarak tanıtan kişinin ise cami cemaatinden olduğunu anlattı. Temiz, saldırganla ilgili suç duyurusunda bulunmadıklarını söyledi.