İmam Humeyni Paris'te Yaşadığı Evde Anıldı (VİDEO)

İmam Humeyni Paris'te Yaşadığı Evde Anıldı (VİDEO)

İran İslam Cumhuriyeti tarafından, İmam Humeyni’nin Fransa’dan İran’a dönüşünün yıl dönümü olması nedeniyle dün Paris’te bir anma programı düzenlendi.

Pazar günü ikindi namazından sonra okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program İran Paris Büyükelçisi Ali Ahani günün anlamı ve önemiyle ilgili Farsça ve Fransızca bir konuşma yaptı.

 

Konuşmasına gelen katılımcıları selamlayarak başlayan Ahani, İmam Humeyni’nin  hayatından kısa kesitler anlattı.

 

Ahani konuşmasında,“ İran’a her zaman saldırılar ve darbeler düzenlendi ama, İran İslam Cumhuriyeti her zaman güçlü bir şekilde olaylardan çıkmasını başardı. Bizi DAEŞ’İ desteklemeyle suçladılar ama, bizi suçlayanlar şimdi bizimde DAEŞ’e karşı saf tutmamızı istiyorlar. Düşmanlarımız İslam’ı kötülemeye çalışıyor. Biz bütün tekfirci guruplara, masum çocukları, kadınları ve yaşlıları öldürenlere, islamofobiye, İran İslam Cumhuriyetine karşı olanlarla mücadelemize devam edeceğiz. Biz İmam Humeyni’nin yolunu ve davasını sürdüreceğiz.” dedi. 

 

Programda Al-Ghadir derneği öğrencileri, İmam Humeyni için yazılan şiir ve marşlar  seslenirdiler. Farsça konuşmalarla devam eden program, yapılan dua ile son buldu.

 

Program bitiminde görüşlerine başvurduğumuz İran Paris Büyükelçisi, İlke Haber Ajansı mikrofonuna şunları söyledi:

“Bugün İmam Humeyni’nin Paris’ten İran’a dönüşünün yıl dönümü olması sebebiyle burda bir program düzenledik. İmam burda yaklaşık dört ay yaşadı, biz her sene buraya gelip İmam’ın kısa da olsa burada yaşamasını kutlayacağız. Bu programa sadece İran’lılar değil, İmam Humeyni’yi seven ve O’nun düşüncesini takip eden insanlar katılıyor.

İmam Humeyni İran’a döndüğünden bir kaç yıl sonra, İmam’ın kaldığı bu ev, İran’da kurulmuş olan bir terorist grup tarafından bombalı saldırı sonucu  yıkıldı.  Bu saldırının amacı İmam Humeyni ve İran İslam Cumhuriyeti’nin imajını kötülemekti. Saldırıyı düzenleyenler, evin yıkılışıyla tarihten silineceğine inandılar ama, 35 yıl sonra tarih yine untulmadı ve insanlar İmam Humeyni’ye sevdasını yine gösterdiler.

İran İslam Cumhuriyetine geçtiğimiz senelerde değişik komplolar düzenlendi ama, hic biri tutmadı. Bugün İran bölgenin en güçlü ve en güvenli ülkesi oldu. Biz yolumuzda yani İslam yolunda da, Allah’ın yardımıyla devam edeceğiz. Son olarak İmam Humeyni’nin sadece iranlılara ait olmadığını, bütün insanlara ait olduğunu ve bütün müslümanların O’nu tanımasının gerektiğini düşünüyoruz.

İLKHA