İlkokulda "Paralel Yapı" Propagandası İddiası

İlkokulda "Paralel Yapı" Propagandası İddiası

Milli Eğitim Bakanlığı, Keçiören'de bir ilköğretim okulunda, "Fethullah Gülen propagandası içeren ve 17-25 Aralık operasyonlarını savunan kitapçıklar dağıtıldığı" iddiaları üzerine soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Keçiören'de bir ilköğretim okulunda, "Fethullah Gülen propagandası içeren ve 17-25 Aralık operasyonlarını savunan kitapçıklar dağıtıldığı" iddiaları üzerine soruşturma başlatıldığını bildirdi.

 Milli Eğitim Bakanlığı Basın Müşaviri Abdülkadir Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı velilerin, Bakanlığa, "paralel yapıya mensup öğretmenlerin Ankara Keçiören'deki bir okulda, öğrencilerin çantasına Fethullah Gülen'in konuşmalarını içeren ve 17-25 Aralık operasyonlarına ilişkin bir gazetenin iddialarından oluşan kitapçıklar yerleştirildiğine dair" şikayette bulunduğunu belirtti.

Özkan, "Elimize ulaşan veriler ve veli şikayetleri üzerine Sayın Bakanımız Nabi Avcı'nın talimatıyla konuyla ilgili soruşturma başlatıldı. Bu konuda illere de bir genelge gönderildi. Bakanlığımızın okullarda bu tür siyasi propagandalara izin vermesi mümkün değildir" diye konuştu.

AA