Merve Kavakçı

Merve Kavakçı

İleriye bakış

Bu ülke çok zaman kaybetti. Kendine yabancılaşmış bir grubun elinde halk onyıllarca oyuncak edildi. Onların bir projesi vardı. Adı Batılılaşma. Küçük gördükleri kendi insanlarına ve Doğu"ya batıdan ithal ettikleri elbiseyi giydirmeye çalıştılar yıllarca. Bıkmadan usanmadan. İthal ettikleri diyorum çünkü gidip o elbiseyi batıdan getirme zahmetine bile katlanmadılar, fütursuz tepeden indirdiler. İslam"ın yerine Türklüğü koydular, İslam"dan külliyyen uzaklaşmamaları gerektiğini bilecek kadar da kurnazdılar. Türk İslami dediler, Türk İslam sentezi dediler, Türkçülüğü yaydılar. Üstünlüğü birbir aşıladılar, zihinlere kazıdılar. Bir taraftan da dövündüler, ah batı vah batı diye dizlerini dövdüler, aşağılık kompleksini de nakış gibi ilmek ilmek ayrıca işlediler. Kimine dinci dediler horladılar, kimini Kürt dediler copladılar.

Bir şey bulamadılarsa gözünün üstünde kaşın var dediler hırpaladılar. Kendi söyledikleri yalana kendileri bile inanmaz oldular. Avrupa Birliği dediler, iş girmeye gelince direttiler, takoz koydular. Hayır proje onlarındı! Batı batı diyen yine onlardı. İş ciddiye binince batı düşmanı da oldular. Avrupa"ya bir hınç, Amerika"ya bir hınç, dünyaya hınç...varsa yoksa kendileri ve üstünlükleri kaldı. Onu bilip onu söylediler. Halkı küçük görmekten hiç taviz vermediler. Kapalı kutu oldular da inzivada yaşadılar. Derinden yerin altında, dağın ötesinden, kayanın tepesinden milletin işlerine çomak soktular. Fişlediler, kışladılar, sonra da milletin sırtından geçindiler.

Bu ülke bugünlere kolaylıkla çıkmadı. Şimdi herşey değişmeye başladı, nasıl oldu da oldu, o başka bir yazı konusu, ona girmeyeceğim, ama evvel zaman içinde kalbur saman içinde denecek kadar oldu, mazi hem yakın hem de sanki çok uzak şimdi. Herşey değişmeye yüz tuttu şimdi, bilgi dediğinizi tutamaz hale geldiniz, çıktı mı ortaya, yeşerdi mi biliniz ki her yerde. Bir şey doğruluğunu tekrar kanıtladı. O da zulümle abad olunmadığı. Zulüm er de biter geç de biter, ama sonunda biter, Türk de olsanız biter, Kürt de olsanız biter, başörtülü kadınsanız da bir gün gelir biter...

Şimdi olması gereken ta başından beri olması gerekendir, bu ülkenin en önemli yapıştırıcısı İslam kardeşliği ile gelenidir. İki artı iki nasıl dört ediyorsa, güneydoğu insanının teveccühünü kazanmakta kürt partileriyle İslamcı partiler başa baş koşturmuşlardır. Bakınız siyasi tarihe, bunu göreceksiniz. Neden? Çünkü insanlar birileri ne kadar uğraşsa da tepinip dövünse de İslam"dan kopmamıştır. Koparılamamıştır. Öyleyse çözüm İslam merkezli gerçekleşmelidir. Halkının yüzde doksan dokuzu müslüman olan bir ülkede sanırım kimsenin buna itirazı olmaz, yanılıyor muyum!?

yeniakit

Bu yazı toplam 1203 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar