İkrime Sabri: Kerry'nin Anlaşması İşgalciyi Mescidi Aksa Yönetimine Ortak Ediyor

İkrime Sabri: Kerry'nin Anlaşması İşgalciyi Mescidi Aksa Yönetimine Ortak Ediyor

Mescidi Aksa'nın imam ve hatiplerinden olan Şeyh İkrime Sabri, ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry'nin Mescidi Aksa'ya ...

Mescidi Aksa'nın imam ve hatiplerinden olan Şeyh İkrime Sabri, ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry'nin Mescidi Aksa'ya işgal yönetimi ve İslâmî Vakıflar İdaresi tarafından gözetilecek bir kamera düzeni yerleştirilmesi konusunda yaptığı anlaşmanın Aksa'nın idaresine işgal rejimini ortak etmeyi amaçladığını ifade etti.
 
Böyle bir şeyin oldukça tehlikeli olacağına dikkat çeken İkrime Sabri, Kudüslülerin Mescidi Aksa'nın gözetimini işgalcilerle paylaşmayı asla kabul etmeyeceğini söyledi.
 
Şeyh İkrime Sabri dün (25 Ekim Pazar) Quds Press Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada Filistinlilerin Mescidi Aksa'nın sahasına ve çevresine işgalcilerin gözetleyeceği kamera sistemi yerleştirilmesini kesinlikle onaylamayacağını vurguladı.
 
İkrime Sabri, Filistin'de sükûnetin sağlanmasını isteyenlerin olayların sebeplerini ortadan kaldırması gerektiğini hatırlatarak bu sebeplerin başında da Mescidi Aksa'ya sık sık baskınlar düzenlenmesi, Müslüman kadının Mescidi Aksa'ya girmesinin engellenmesi ve Mescidi Aksa'nın tüm dış kapılarının polis kuşatmasına alınması olduğunu hatırlattı.
 
Kendisi şu an Ürdün'de olan Şeyh İkrime Sabri orada Mühendisler Sendikası üyelerine hitaben yaptığı konuşmasında işgal rejimi başbakanı Netanyahu'nun Mescidi Aksa üzerinde yetki sahibi olmadığını, dolayısıyla orada Müslümanların namaz kılmalarının engellenmesi veya Müslüman olmayanlara giriş izni verilmesi konusunda karar verme yetkisinin olamayacağını vurguladı.
 
İkrime Sabri, John Kerry'nin bölgeye yaptığı ziyaretin de işgal rejimi başbakanı Netanyahu'yu Filistinli gençlerin kendisini içine soktuğu krizden kurtarma amaçlı olduğunu söyledi.
 
ABD Dış İşleri Bakanı Kerry işgal rejimi yetkililerini ziyaret ettikten sonra Mescidi Aksa üzerinde resmî yetkiye sahip olan ancak bu konuda üstlendiği sorumlulukları yerine getirmeyen Ürdün'ü de ziyaret ederek ileri gelen şahsiyetlerle görüşmüştü.
 Kaynak : Filistin Haber