İkna odalarının mucidi yeniden hortladı

İkna odalarının mucidi yeniden hortladı

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, üniversite sınavını kazanamayan öğrencilere imam hatip yolu gözüktüğünü belirtti.

ıllar önce üniversiteye giremeyen başörtülü kızlar için ikna odaları kuran, Nur Serter şimdi de İmam Hatip düşmanlığı yapmaya başladı.

CHP'li vekil Nur Serter, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 1 Mayıs tarihinde yayınladığı "Mesleki ve Teknik Ortaöğretimde Okul Çeşitliliğinin Azaltılması" genelgesini eleştirdi.

"ÖĞRENCİLERİN ÖNÜNDE TEK TERCİH İMAM HATİP KALDI"

Genelge ile meslek liselerinin sınavla girilen anadolu liselerine dönüştürüldüğünü, sınav kazanamayan öğrencilerin önünde ise tek tercih olarak İmam Hatip liselerinin kaldığını söyleyen Serter, "Sınavı kazanamayan öğrenciler zorunlu olarak İmam Hatipli olmak durumuyla baş başa bırakılmıştır" dedi.

"TÜRKİYE'DE ÇOK CİDDİ BİR DÖNÜŞÜMÜN İŞARETİDİR"

"Bu Türkiye'de çok ciddi bir dönüşümün işaretidir. Öğrenciler tek bir seçenek ile karşı karşıya bırakılmıştır. Bu laik eğitim sistemi ile uyumlu bir düzenleme olmadığı gibi Anayasa'nın din ve vicdan hürriyeti başlığı altındaki hükme de karşıdır. Bu çok ciddi bir suçtur, eğitim hakkının engellenmesi, laik eğitimin sonlandırılması, bireyin eğitimi seçme özgürlüğünün ortadan kaldırılması anlamına gelmektedir. Bu hem ulusal hem uluslararası düzeyde çok sayıda dava açılmasına neden olacak bir girişimdir. Bu hatadan Milli Eğitim Bakanlığının dönmesi gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı'nı uyarıyor geri adım atılmadığı takdirde bu konunun yasal mercilerde de takipçisi olduğumuzu duyuruyorum."

 

haber 7