Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

İki psikopat dünyayı yakar mı dersiniz?

Nükleer savaş tehlikesinden bahsediyorum. Psikopatlarla iki lideri, Amerika ve Kuzey Kore liderlerini kast ediyorum.

Yaşadığım dönem içinde nükleer savaşa hiç bu kadar yakın olduğumuzu sanmıyorum.

Bölgemizi nükleer savaş tehlikesinden her ne kadar uzak görsek de dünyanın küçüklüğünü, teknolojinin ulaştığı boyutları düşündüğümüzde böyle bir tehlikeden yüzde yüz emin olduğumuzu söyleyemeyiz. Bir de emperyalist Amerika'nın Orta Doğu'da nükleer silah kullanmasına gerek yok, diğer silahlarla da işini görebiliyor, zulmünü icra edebiliyor.

Sözü uzatmadan söyleyeyim; Amerika'nın uzak doğuya, mesela Kuzey Kore'ye nükleer saldırıda bulunabileceğinden korkuyorum. Geçmişte kullanmıştır Japonya'da. Vietnam'da da nükleer katliamı aratmayacak cinayetler işlemiştir.

Bizim bölgemizde böyle bir ihtimal yok diye kaygısızlık edemeyiz. Her şeyden önce Müslümanız, insanız, fıtratımızda herkesi düşünmek, herkes adına kaygılanmak vardır. Kaldı ki İran için böyle bir gavurluk düşünme ihtimali sıfır değildir.

Gerek normal bir savaş gerek nükleer bir savaş ihtimali manyak liderler sayesinde daha çok konuşulur.

Psikopat liderler önce toplumlarını da kendileri gibi psikopat yaparlar. Veya şöyle de söyleyebiliriz; psikopatlığa yatkın toplumlar içlerinden kendilerine uygun psikopat liderler çıkarırlar. Damarlarında ırkçılık virüsü bulunan toplumlar bunun için en uygun toplumlardır.

Irkçı toplumlar önce kendilerini diğer toplumlardan tecrit ederler, çevrelerinden ve dünyadan koparlar, yeryüzünün diğer kesimiyle bilgi iletişimi kesilir, bir anlamda kendileri söyler kendiler inanırlar.

Eğer toplumlarda ırkçılığın beslediği psikopatlık olmazsa, içlerinden yanlışlıkla böyle bir lider çıksa bile onu engellerler, alaşağı ederler, sağlıklı ve sağduyulu bir toplum böyle bir lideri kabullenmez.

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un kendi toplumunun üzerine bela çekecek bir yapıya sahip. Belki de tam olarak öyle olmasa bile Amerika rahatlıkla onu o çizgiye çekmek istiyor, başarılı da olacak gibi.

Bütün mesele Amerika'nın dünyaya şunu kabullendirmesidir; “Kuzey Kore bunu hak etmiştir, mutlaka durdurulması gerekiyordu, Amerika da bunu yapmıştır.”

Böylesi liderler toplumlarını hem bu dünyanın cehennemine hem öteki dünyanın cehennemine sürüklerler.

Böyle bir faciada artık suçu, vebali kime bulursanız bulun. İster psikopat liderlere bulun, isterseniz bünyesinden böyle psikopatlar çıkarmaya müsait toplumlara bulun. Neticede dünyayı cehenneme çeviriyorlar ya siz ona bakın.

Rabbim insanlığı böyle bir felaketten muhafaza buyursun, ondan da önce insanlığı böylesi psikopatlardan kurtarsın. Tabi ondan da önce başta ırkçılık olmak üzere toplumsal hastalıklardan korusun.

doğruhaber

 

Bu yazı toplam 748 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar