İki ateş arasında Gülen Hareketi

Ulusalcılara sorsanız, Irak Kürdistanı Bölge Yönetimi'yle iyi ilişkiler kuran, Abant Platformu gibi vasıtalarla Kürt meselesinin çözümüne katkı sunan ve AK Parti Hükümeti'nin Kürt açılımını var gücüyle destekleyen Gülen Hareketi, bölücülükte PKK ile yarışan Kürtçü bir yapı.

PKK ise Gülen Hareketi'nin Kürt karşıtı olduğunu ve Diyarbakır, Ağrı, Hakkari gibi şehirlerdeki yapılanmalarıyla Kürt çocuklarını Türkleştirmeye çalıştığını ileri sürüyor.

Birbirinin tam zıddı gibi algılanan / algılatılan bu iki cenahın Gülen Hareketi'ni hedef göstermekte birbiriyle yarışması hiç şaşırtıcı değil.

Zira bu iki cenah birbirini besliyor ve Gülen Hareketi onların 'diyalektik' çarkına çomak sokuyor.

Ulusalcılar PKK'sız yapamaz; Kürt meselsi daima ve yalnızca şiddetle beraber anılmalı ki, çark dönmeye devam etsin.

PKK'nın varoluşu da ulusalcı zihniyetin bekasıyla kaimdir; Türklerin Kürt meselesine bakışında 'tayin edici unsur' daima ulusalcılık olmalı ki, çark dönmeye devam etsin.

Gülen Hareketi bölücü değil birleştirici ve bunu ulusalcılar da biliyor; zaten onun için köpürüyorlar.

Gülen Hareketi Kürt karşıtı değil Kürt dostu, Kürtlerin Türkleştirilmesine değil Kürt kimliğinin ihyasına hizmet ediyor ve bunu PKK da biliyor; zaten onun için köpürüyor. (Gülen Hareketi "Türklük gurur ve şuuru"nu vazeden bir hareket olsaydı, PKK bundan büyük memnuniyet duyar ve kendini emniyette hissederdi.)

Kürtleri Kürt olarak tanıyan ve Türklerle Kürtler arasındaki din kardeşliğini adil bir zeminde ihya etmeye çalışan, Kürtlerin hukukunu sivil ve barışçı yollarla savunan, hem ulusalcıların "kart kurt" edebiyatını hem de PKK'nın şiddet yolunu reddeden ve takip ettiği bu orta yolla Türkiye'nin doğusuyla batısını hem ulusalcıların hem de PKK'nın fikriyatına mugayir yeni bir anlayışla kaynaştırma istidadı gösteren Gülen Hareketi, elbette ki iki ateş arasında kalacaktı.

Diyarbakır'da, Ağrı'da, Hakkari'de, Erbil'de, Dohuk'ta, Selahaddin'de Kürt'ün hakkını Kürt'e vererek selâmı yayan HİZMET erlerine bu iki ateş arasında Cenâb-ı Hakk'tan selamet diliyorum.

Barış gazaları mübarek olsun.



Bu yazı toplam 2490 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar