İhvan'dan "yabancı ülkelerle işbirliği" iddialarına yalanlama

İhvan'dan "yabancı ülkelerle işbirliği" iddialarına yalanlama

İhvan Genel Sekreteri Mahmud Hüseyin, "Medyanın İhvan'ı başka yerlerden hareket ettiği ve yabancı ülkelerle anlaşmalı olduğu şeklinde gösterme çabaları, Mısır halkına ihanet anlamı taşır" değerlendirmesinde bulundu.

Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Genel Sekreteri Mahmud Hüseyin, tarafından yapılan yazılı açıklamada, İhvan'ın çalınan özgürlük ve meşruiyeti savunduğu, şiddet ve terörün karşısında durduğu, hareket noktalarının ise sadece Mısır olduğu kaydedildi.

"Allah'tan sonra umudumuzu kentlerde, köylerde kadınlar ve gençler tarafından yürütülen barışçıl halk hareketlerine bağladık" ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, medyanın İhvan'ı "başka yerlerden hareket ettiği ve yabancı ülkelerle anlaşmalı olduğu" şeklinde gösterme çabalarının, Mısır halkına ihanet anlamı taşıdığı ve diğer ülkelerle olan kardeşlik bağlarının koparılmak istendiği belirtildi.

İhvan'ın mensuplarını İslam akidesi, ahlak ve bilinciyle yetiştirdiği, yaşadıkları ülkeye zarar veren tüm söz ve fillerden kaçınmalarını öğütlediği hatırlatılan açıklamada, "Teşkilatımız, kuruluşundan bu yana şiddeti reddetmiş ve kınamıştır. Reform ve değişim vizyonunu gerçekleştirmek için çıktığı bu yürüyüş, barışçıl mücadele esasına dayanmaktadır" denildi.

Mısır'daki darbe yönetimi, 25 Aralık 2013'te de İhvan'ı "terör örgütü" ilan etmişti.

YENİ  ŞAFAK