İhvan'dan Suud Açıklaması

İhvan'dan Suud Açıklaması

İhvan'dan Suud ve darbe yetkilileriyle görüşme haberlerine yalanlama

hvan-ı Müslimin Genel Sekreteri Doktor Mahmud Huseyin, İhvan hakkında çıkan Suudi yetkililerle ve darbecilerle görüştüklerine ilişkin iddiaları yalanladı.

İhvan-ı Müslimin Hareketinden yapılan açıklama şu şekilde:

Darbe medyası, İhvan'ın Suud'lu yetkililerle ve darbecilerle arabuluculuk için görüştüğüne dair yalan haberler yaymaktadır.
 
Geçtiğimiz günlerde bazı medya kaynakları İhvan-ı Müslimin Teşkilatı hakkında doğruluğu olmayan haberlere yer vermiştir. Bu haberler Mısır'ın yalan haber üretimiyle bilinen medya kaynakları üzerinden yayılmıştır. İhvan hakkında darbe yetkilileriyle ve Suudi Arabistanlı yetkililerle bazı görüşmeler veya bu yönde girişimler olduğuna dair haberler gerçek dışıdır. Bu haberlerin asıl gayesi, Mısır halkınının darbe yönetimi sebebiyle yaşadığı sıkıntıları ve fakirliği unutarak bu meselelerle oyalamaktır.
 
Bu tür aslı olmayan haberlerin yayılmasını üzüntüyle karşılıyor ve ne Suudi yetkililerle ne de başkalarıyla aramızda herhangi bir görüşme geçmediğini belirtiyoruz. Bu yönde bir adım atmamız veya herhangi bir taraftan böyle bir görüşme talebinde bulunmamız da söz konusu değildir. 
 
Şunu da belirtmeliyiz ki, bu tür haberlerin yayılması İhvan-ı Müslimin Hareketi'nin karakterini yanlış yansıtma yönünde başarısız bir çabadır. Bu haberler İhvan'ın barışçıl devrimci yolundan geri döndüğü ve şehitlerin haklarını talep etmekten vazgeçtiği algısı oluşturmayı amaçlamaktadır. Ancak Mısır Halkının Devrimi, Allah'ın izniyle  hedeflerine ulaşıncaya dek devam edecektir. Bu yolda önce Allah'a sonra kadınlarından yaşlılarına, gençlerinden çocuklarına Mısır halkına inancımız tamdır. Allah'ın yardımının yakında geleceğine inanıyoruz.
 
İhvan-ı Müslimin Genel Sekreteri Doktor Mahmud Huseyin. 5 Mart 2016