İhvan'dan 'Mescid-i Aksa' çağrısı!

İhvan'dan 'Mescid-i Aksa' çağrısı!

İhvan'dan 'Mescid-i Aksa' çağrısı!

Mısır'da Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), ülke gelinde "Mescid-i Aksa" için gösteri çağrısında bulundu.

Ulusal İttifak'tan yapılan yazılı açıklamada, "Halkı, Aksa'ya yardım edin' şiarıyla yarından itibaren yeni bir devrim haftasına çağırıyoruz" denildi. Açıklamada ayrıca "direnen devrimciler", Mısır üniversitelerindeki öğrenci eylemlerini desteklemeye davet edildi.

İhvan'dan yapılan açıklamada da "Müslüman halklara" Mescid-i Aksa'ya yardım için harekete geçme ve yarın gösteri düzenleme çağrısında bulundu.

İsrail polisinin, dün Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girişini engellemesi üzerine çıkan olaylarda, 10'u Filistinli 13 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

Mescid-i Aksa külliyesi içerisinde Kıble Mescidi ile Emeviler döneminde inşa edilen Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler, bahçeler bulunuyor. İslam tarihinde Beyt'ul Makdis ve Mescid-i Aksa adları verilen külliye alanı, Müslümanların ilk kıblesi özelliğini taşıyor.

Süleyman Mabedi kalıntılarının külliye alanının altında olduğuna inanan Yahudi yerleşimciler, külliye alanı altında kazı çalışmaları yapıyor. Yerleşimciler ve İsrailli yetkililer zaman zaman Aksa külliyesi içerisine de girerek cami cemaatini ve eğitim gören öğrencileri taciz ediyor. Müslümanların karşı çıktığı bu tür ihlaller nedeniyle Mescid-i Aksa'da sık sık gerginlik yaşanıyor.