İhvan üyelerinin ev ve iş yerlerine saldırı

İhvan üyelerinin ev ve iş yerlerine saldırı

Mısır'ın kuzeyinde dün meydana gelen patlamanın ardından İhvan üyelerinin ev ve iş yerlerine yönelik saldırılar düzenlendi

Mısır'ın kuzeyindeki ed-Dakhaliyye'de, dün 8'i polis 13 kişinin hayatını kaybetmesine, 134 kişinin yaralanmasına neden olan patlamanın ardından, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) üyelerinin ev ve iş yerlerine saldırıda bulunulduğu bildirildi.

İhvan'ın siyasi kanadı Hürriyet ve Adalet Partisi'nin el-Mansura kentindeki basın sözcüsü Ahmed Osman, yaptığı açıklamada, saldırılar nedeniyle en fazla zarar gören kentin Aca, ikinci sırada da Mansura olduğunu belirterek, saldırı ve yağmalama nedeniyle ortaya çıkan zararların tam tespit edilemediğini kaydetti.

Osman, bir grup "Baltacı"nın eski Aca Milletvekili Muhammed Heykel'in de aralarında bulunduğu İhvan üyelerinin iş yerlerine, kliniklerine ve evlerine saldırdığını dile getirdi.

Sözcü Osman, "Baltacılar Aca'da en az 2 iş yeri, 2 klinik, bir tıbbi merkez yaktı. Bazı evleri kuşatarak eşyalarına zarar veriyorlar. Çocukları ve kadınları korkutuyor, erkekleri yerlerde sürüklüyorlar" dedi.

Osman, İhvan üyesi ve Ezher Üniversitesi'nin Mansura Şubesi'nde öğretim görevlisi Abdurrahman el-Berr'in evinin basıldığı yönündeki haberlerin tamamen asılsız olduğunu da sözlerine ekledi.

Görgü tanıkları da Aca'daki İhvan taraftarlarının düzenlediği gösterinin ardından İhvan üyelerinden bir kişiye ait "Arap Sukkan Radyoloji Merkezi'nin" kimliği belirsiz kişiler tarafından yıkıldığını ifade etti.

Ülkede seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin askeri darbeyle 3 Temmuz'da görevinden uzaklaştırılmasının ardından ülke genelinde güvenlik konusunda gerginlik yaşanmaya başladı ve kimliği belirsiz kişilerin güvenlik güçlerine ve hükümet binalarına yönelik düzenlediği silahlı saldırılarda onlarca güvenlik görevlisi yaşamını yitirdi.