İhvan üyelerinin duruşmasına erteleme

İhvan üyelerinin duruşmasına erteleme

İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve 47 sanığın "şiddete teşvik, yol kesmek ve kalabalığa ateş açarak korku yaratma" suçlamasıyla yargılandıkları, davanın duruşması ertelendi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire'nin güneyinde yer alan Tora'daki Polis Enstitüsü'nde yer alan Şubra el-Hayme Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, savcının delil olarak sunduğu görüntülerin incelenmesi için belirlenen bilirkişi heyetinin mahkemede hazır bulunmaması nedeniyle, duruşmanın 6 Mart'a ertelenmesine karar verdi. 

Öte yandan duruşmada mahkeme salonuna sanık yakınları ve basının alınmadığı belirtildi.

"Ziraat yolu" olarak bilinen davada Bedii'nin yanı sıra aralarında Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci ile HAP Başkan Yardımcısı İsam el-Aryan ve eski Tedarik Bakanı Basim Avde'nin de bulunduğu 48 sanık yargılanıyor.

Mısır'da 3 Temmuz darbesi sonrasında protesto gösterileri sırasında darbe karşıtları, Kahire-İskenderiye güzergahında bulunan Kalyub kentindeki "Ziraat yolu" olarak adlandırılan otobanı kapatarak, trafiğin aksamasına neden olmuş, göstericiler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 kişi hayatını kaybetmiş, 35 kişi yaralanmıştı.

Bir önceki duruşmada olaylara ilişkin sunulan görüntülerin ardından söz alan Biltaci, görüntülerin olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını savunmuştu.

Mahkeme heyeti, görüntülerde montaj olup olmadığını belirlemek için Mısır Radyo Televizyon Kurumu'ndan uzman bir heyetin bilirkişi olarak atanmasına karar vermişti.