İhvan üyelerinin duruşması ertelendi

İhvan üyelerinin duruşması ertelendi

Mısır'da Muhammed Bedii'nin de aralarında bulunduğu 17 İhvan yetkilisinin yargılandığı davanın duruşması 28 Nisan'a ertelendi. Duruşmada bayılan Bedii hastaneye kaldırıldı.

Mısır'da, aralarında Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve başkan yardımcıları Hayrat eş-Şatır ve Raşid Beyyumi'nin bulunduğu 17 İhvan mensubunun yargılandığı davaya devam edildi. 

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, başkent Kahire'deki Polis Akademisinde yapılan duruşmada, Güney Kahire Ceza Mahkemesi, "Mukattam olayları" olarak bilinen davada, şahitlerin dinlenmesine devam edilmesi için bir sonraki duruşmanın 28 Nisan'da düzenlenmesine karar verdi.

Duruşmada sanıkların bulunduğu kafese girmesinin ardından bayılan Bedii, hastaneye kaldırıldı. Bedii, bir süre sonra duruşma salonuna geri getirildi.

Eski İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Mehdi Akif ise mahkeme başkanından, rahatsız olduğu gerekçesiyle Maadi Askeri Hastanesindeki koğuşuna gönderilmesini talep etti.

30 Haziran olayları sırasında Kahire’nin Mukattam bölgesinde bulunan İhvan merkezinin basılması sırasında çıkan gösterilerde 9 kişi hayatını kaybetmiş, 91 kişi yaralanmıştı. Mısır Başsavcılığı 17 zanlıyı, "olaylarda göstericileri öldürmeye teşvik etme, ruhsatsız silah ve cephane bulundurma, masumları korkuya sevk etme, şiddete teşvik" suçlamasıyla mahkemeye sevk etmişti.

Öte yandan Kahire Ceza Mahkemesi'nde, yönetim karşıtı 68 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşması düzenlendi. Hakim, bir sonraki duruşmanın 30 Nisan'da yapılmasına karar verdi.

Vali Bili'ye 2 yıl 6 ay hapis 

Bu arada, ülkenin kuzeyindeki Dimyat'ta ceza mahkemesi, darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi döneminde el-Garbiye Valiliği yapan Ahmet el-Bili'ye, "şiddete teşvik ve yasaklı örgüte üye olmak" suçlarından 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Bili, Mursi döneminin Başbakanı Hişam Kandil ve İhvan yetkililerinden Ziya Ferhat ile 24 Aralık 2013'te Giza'daki bir benzin istasyonunda yakalanmıştı.