İhvan: Siddeti Reddediyoruz

İhvan: Siddeti Reddediyoruz

İhvan Sözcüsü: Her türlü şiddeti reddediyoruz

Müslüman Kardeşler (İhvan) Teşkilatı, her türlü şiddeti reddettiklerini ve İhvan'ın stratejik tercihinin her zaman barışçıl protesto olduğunu açıkladı. İhvan'ın basın sözcüsü Muhammed Muntazır, teşkilatın her zaman şiddeti dışladığını ve şiddete bulaşmış gruplarla ilişkiden uzak durduğunu söyledi. Muntazır, "Bizim kuruluşumuzdaki duruşumuz hala devam ediyor ve biz her tür şiddeti reddediyoruz" dedi.

 

Al Arabi TV isimli televizyon kanalına telefonla bağlanarak açıklamalarda bulunan Muntazır, "Bizim devrimimiz barışçıl bir devrimdir ve hala barışçıl olma özelliği devam ediyor" dedi. İhvan üyesi olup da şiddet eylemlerini itiraf ettiği söylenen kişilerler igili konuşan Muntazır, "Tüm bu "itiraflar" polis karakollarında baskı ve ağır işkence altında alınmış ifadelerde yer alıyor" ifadesini kullandı. Muntazır, Mısır'da darbe yaparak yönetime el koyan cunta rejiminin ülkenin geneline şiddet ve kaos yaydığını da belirtti.

 

Muhammed Muntazır, Müslüman Kardeşler'in Ensar Beytül Makdis veya El İkab-ül Savri gruplarıyla herhangi bir bağlantısı olmadığının altını çizerken, İhvan'ın olaylara şiddetle yaklaşmayı tamamen reddettiğini de kaydetti.