İhvan liderleri Mısır dışına çıkıyor

İhvan liderleri Mısır dışına çıkıyor

Müslüman Kardeşler yönetimi, aha fazla tutuklamanın engellemesi amacıyla genç yöneticileri Mısır dışına çıkmaya çağırdı.

ahire Uluslararası Havalimanı’nda son 10 günde 7 genç yöneticinin ülke dışına çıkarken gözaltına alınmasının ardından, daha fazla tutuklamanın engellemesi için böyle bir çağrıda bulunulduğu bildirildi.

El Yemv el Sabi Gazetesi, söz konusu yöneticilerden 5’inin Türkiye’ye diğer 2’sinin ise Katar’a gidişleri esnasında havaalanında gözaltına alındığını yazdı.

Cuma eylemleri sürüyor

Mısır’ın farklı şehirlerinde Cuma namazının ardından darbe karşıtı eylemler başladı. Kahire, Giza, İskenderiye, Şarkiyye, Garbiyye, Asvan ve Asyut gibi farklı şehirlerde eylemler düzenleniyor.

Bugün özellikle de İskenderiye’nin batısında yer alan Burc el Arap bölgesindeki eylemlere katılım oldukça yüksek olduğu belirtiliyor.

Eylemciler seçimleri saçma bir tiyatro olarak nitelendirerek, “Sisi’ye de Hamdin’e de hayır Mursi Mısırlıların başkanı” şeklinde slogan attı.

Eylemciler Sisi’nin de Hamdin Sabbahi’nin de hayat pahalılığı, fakirlik ve işsizlik gibi ülkenin önemli problemlerini çözmeye yönelik her hangi bir programı bulunmadığını belirtiyor.

Seçimlerin ilk turu 26 ve 27 Mayıs 2014 tarihinde yapılacak. Ordu ve polis seçimlerde güvenliğini sağlamak için olağanüstü güvenlik önlemleri almaya başladı.

Adaylar da çalışmalarını hızlandırıyor. Hamdin Sabbahi bugün İskenderiye’de halk ile buluşarak bir konuşma yapacak. Sabbahi 2012 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyların yüzde 21.6 altısını alarak üçüncü sırada yer almıştı.