İhvan bütün şiddet olaylarından uzaktır

İhvan bütün şiddet olaylarından uzaktır

Müslüman Kardeşler Teşkilatı, İhvan'ın ordu ve polis sözcüleriyle taraftarının medyanın isnat ettiği bütün şiddet olaylarından uzakta olduğunu bildirdi.

Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), İçişleri Bakanlığı'nın şiddet olaylarına karıştıkları yönündeki ithamlara tepki gösterdi.

İhvan'dan yapılan yazılı açıklamada, Mısır halkının oynanan oyunların farkında olduğu ifade edilerek, "İhvan, ordu ve polis sözcüleriyle taraftar medyanın isnat ettiği bütün şiddet olaylarından uzaktır. Şiddete çağıran örgütler, istihbarat ve güvenlik birimlerinin üretimidir. Mısır halkı, bütün bu oyunların farkındadır ve bunlara kanmayacaktır. Ayrıca özgürlük, toplumsal adalet ve insani onur gibi devrimin hedeflerini gerçekleştirilmesi yolunda yaratıcı eylemlerini sürdürmekten de vazgeçmeyecektir" denildi.

Dünyadaki özgür vicdanları derinden yaralayan Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarına yapılan kanlı baskının yıl dönümünde ülke genelinde düzenlenen barışçıl eylemlerden övgüyle söz edilen açıklamada, 25 Ocak Devrimi'ne atıfla "zulüm ve darbe sona erene, meşruiyet ve halkın egemenliği geri dönene, hayatını kaybedenler için kısas uygulanana kadar devrime devam edecekleri" ifadeleri kullanldı.

Mısır İçişleri Bakanlığı'ndan dün yapılan açıklamada, "6 ilde şiddet eylemleri düzenlemek için İhvan tarafından oluşturulan 6 grubun tespit edildiğini" ileri sürülmüştü.

Mısır'da 3 Temmuz 2013'te askerin yönetime el koymasının ardından düzenlenen gösterilerin merkezi başkent Kahire'deki Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarına 14 Ağustos 2013'te emniyet güçlerinin müdahalesinde binden fazla gösterici hayatını kaybetmiş, binlerce kişi yaralanmıştı. 

Mısır Sağlık Bakanlığı, Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarının kanlı bir şekilde tahliye edilmesinin birinci yılında meydana gelen olaylarda 9 kişinin yaşamını yitirdiğini, 51 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete destek için Ulusal İttifak tarafından yapılan açıklamada ise iki gün boyunca yaşanan olaylarda 14 kişinin hayatını kaybettiği belirtilmişti.